‘Jurski svijet’ najbrže do milijarde dolara zarade

Dugoočekivani filmski spektakl “Jurski svijet” mogao bi oboriti sve rekorde zarade na svjetskim kinoblagajnama i nakon samo 13 dana od puštanja u distribuciju dosegnuti granicu od milijardu zarađenih dolara, priopćio je studio Universal Pictures.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji je rekorder također Universalov “Brzi i žestoki 7”, koji je u travnju ove godine milijardu dolara zaradio u 17 dana od početka prikazivanja.

“Jurski svijet” snimljen je petnaest godina nakon posljednjeg dijela trilogije započete 1993. s “Jurskim parkom” Stevena Spielberga. Riječ je o jednom od najuspješnijih filmskih serijala svih vremena.

Radnja “Jurskog svijeta” smještena je 22 godine nakon događaja koji su se zbili u “Jurskom parku” a sa 106,6 milijuna dolara zarađenih tijekom proteklog vikenda plasirao se na drugo mjesto po visini zarade u drugom tjednu prikazivanja na američkom tržištu, s ukupno uprihođenih 400 milijuna dolara u samo deset dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je širom svijeta već nakon prvog vikenda prikazivanja premašio brojku od pola milijarde dolara zarade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.