Kardinal Bozanić pozvao na solidarnost i zajedništvo

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić večeras je, na svetkovinu Tijelova, u karlovačkoj crkvi Presvetog Srca Isusova predvodio svečano euharistijsko slavlje te vjernike pozvao na solidarnost i zajedništvo potrebne za rast dobra u društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ukoliko pripadamo Bogu, ako volimo crkvu, trebamo to zajedništvo podržavati. Trebamo i unutar crkve biti jedni drugima od pomoći. Treba pomagati, kako kaže Sveto pismo, osobito pobraći u vjeri. Neka se to prepozna i izvan zidova ove crkve, jer i to nam je zajedništvo potrebno i o tome ovisi rast dobra u našoj sredini”, poručio je Bozanić.

Vjernike je pozvao i da procesijom kroz Karlovac svjedoče svojoj pripadnosti Bogu i Isusu koji, istaknuo je u propovjedi, ima što dati svijetu, Hrvatskoj i gradu Karlovcu.

Poruka je svetkovine Tijelova, nastavio je, da se euharistijski ljudi hrane euharistijom, a time primaju Isusa u svoj život. “Euharistijski čovjek ne usmjerava sve prema sebi, nego živi za druge”, istaknuo je Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposredno prije procesije kardinal je poručio kako se upravo zajedništvo svjedoči hodanjem u procesiji, otvaranjem prema Isusu, te time čini blagoslovljeniji život.

“Onaj tko slavi euharistiju, tko dolazi na misu, tko časti presveti oltarski sakrament, taj se povezuje s Isusom Kristom, znači mi, živa crkva, hranimo se euharistijom. A što znači biti euharistijski čovjek? To znači živjeti onako kako nam On pokazuje. Kako nam Isus govori, ne samo riječima, nego primjerom i svojim životom – biti za drugoga”, naglasio je.

Kao primjer takvoga života označio je obitelj gdje su roditelji za djecu, gdje djeca rastu u ljubavi roditelja i gdje se djeca uče ljubiti od roditelja. “To se živi i u zajednici. U zajednici župe koja je otvorena, osobito za potrebite. To se živi i u široj zajednici, biti za drugog”, kazao je Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijelovska procesija je nakon propovijedi od crkve Presvetog Srca Isusova išla ulicama Novog centra i završila u župnoj crkvi Sveta Tri kralja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.