Kardinal Bozanić primio dr. sc. Esther Gitman: Zahvalio joj na promicanju istine o bl. Stepincu

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u srijedu 12. veljače 2020. godine u Nadbiskupskom dvoru dr. sc. Esther Gitman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srdačnom razgovoru kardinal Bozanić i dr. sc. Gitman osvrnuli su se na različite projekte koje Zagrebačka nadbiskupija i dr. sc. Gitman provode s ciljem upoznavanja javnosti, naročito mladih, sa svjedočanstvom života blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

>(FOTO) Dr. sc. Esther Gitman o bl. Stepincu: ‘Svjesni smo propagande od strane Titovog komunističkog i današnjeg srpskog režima’

U razgovoru je istaknuto da je dokumentarni film Višnje Starešine, koji je premijerno prikazan u Hrvatskom narodnom kazalištu uoči proslave Stepinčeva, uspješan primjer takvih projekata. Dr. sc. Gitman izrazila je zadovoljstvo osobnog sudjelovanja u filmu te istaknula važnost svjedočanstva obitelji Levanon iz Izraela koja je istražujući povijest spašavanja svoje obitelji došla do lika zagrebačkog nadbiskupa bl. Alojzija Stepinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. sc. Gitman upoznala je Kardinala i sa svojim aktualnim znanstvenim istraživanjima te mu zahvalila na svemu što čini u izgradnji i osnaživanju odnosa hrvatskog i židovskog naroda.

Kardinal Bozanić je na kraju susreta zahvalio dr. sc. Gitman na zauzetom i nesebičnom promicanju istine o životu kardinala Stepinca.

Susretu je nazočio i prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.