Kardinal Parolin posjetio msgr. Antu Jozića u splitskoj bolnici: ‘Posjet je protekao u radosnom i opuštenom ozračju’

Foto: Fah

Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik pape Franje posjetio je u srijedu, na Odjelu kirurgije splitskog KBC-a, novoizabranog nadbiskupa i apostolskog nuncija u Obali Bjelokosti msgr. Antu Jozića koji je nedavno stradao u prometnoj nesreći, priopćeno je iz Splitsko-makarske nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Msgr. Jozić je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći 7. travnja ove godine u tunelu Sv. Ilija kod Makarske, a tom je prigodom poginuo 24-godišnji mladić.

> (VIDEO) DORH objavio detalje nesreće u tunelu ‘Sveti Ilija’ u kojoj je teško ozlijeđen msgr. Ante Jozić

Nakon nekoliko kirurških zahvata stanje msgr. Jozića je stabilno i izvan je životne opasnosti, a oporavak teče uspješno, izvijestili su iz Splitsko-makarske nadbiksupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se navodi u priopćenju, prijateljsku i bratsku podršku msgr. Joziću došli su iskazati i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj msgr. Giuseppe Pinto, apostolski nuncij na Filipinima msgr. Gabriele Caccia, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije msgr. Želimir Puljić i prvi tajnik Apostolske nuncijature u RH msgr. Janusz Blachowiak.

Dobrodošlicu u grad Split i Splitsko-makarsku nadbiskupiju zaželjeli su im splitsko-makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić i generalni vikar msgr. Miroslav Vidović, a pred bolnicom delegaciju je dočekao ravnatelj KBC-a Split dr. Julije Meštrović sa suradnicima.

Split, 01.05.2019 – Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik pape Franje posjetio je u srijedu, na Odjelu kirurgije splitskog KBC-a, novoizabranog nadbiskupa i apostolskog nuncija u Obali Bjelokosti mons. Antu Joziæa koji je nedavno stradao u prometnoj nesreæi, priopæeno je iz Splitsko-makarske nadbiskupije.
foto HINA/Splitsko-makarska nadbiskupija/ ik

“Posjet je protekao u radosnom i opuštenom ozračju. Kardinal Parolin prenio je pozdrave pape Franje i brojne braće svećenika, kao i vjernika koji mole za oporavak msgr. Jozića koji je izrazio zahvalnost svima na odvojenom vremenu za posjet te je zamolio da i dalje mole za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je završio zajedničkom molitvom”, navodi se u priopćenju.

Podsjeća se i kako je kardinal Pietro Parolin trebao na današnji dan, 1. svibnja, u splitskoj konkatedrali sv. Petra zarediti za biskupa msgr. Antu Jozića no ređenje je zbog teške prometne nesreće odgođeno.

Napominje se i kako u Splitu boravi i kardinal John Tong, apostolski administrator u Hong Kongu, gdje je msgr. Jozić proveo zadnjih deset godina službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Tong će predvodio misno slavlje i molitvu za oporavak msgr. Jozića u srijedu na večer u splitskoj katedrali sv. Dujma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.