Katolička liga: Biden je prekršio temelje crkvenog nauka barem 32 puta

Katolička liga američkim biskupima o Bidenovom protivljenju katoličkom nauku
Foto: Depositphotos; fotomontaža: Narod.hr

Američka biskupska konferencija najavila je dokument kojim bi  se američkom predsjedniku Joe Bidenu onemogućilo primiti sakrament pričesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Bidenu uskraćeno sudjelovanje na svetoj misi s papom Franjom

>Bidenova administracija želi prisiliti liječnike kršćane da rade operacije tzv. ‘promjene spola’

“To je privatna stvar i ne vjerujem da će se dogoditi”, reagirao je Biden na odluku američkih biskupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik odbora za doktrinu u Američkoj biskupskoj konferenciji biskup Kevin Rhoades, koji priprema tekst o mogućoj zabrani pričesti za Bidena, kaže kako svi biskupi mogu dati svoj prilog u pripremi završnog dokumenta.

Američka Katolička liga objavila je nedavno izvješće s 32 slučaja u kojima se američki predsjednik Joe Biden ogriješio o temelje katoličkog nauka o moralu otkako je inauguriran, prenosi LifeSiteNews.

“Izvješće je poslano svim biskupima u SAD-u”, ističe predsjednik Katoličke lige Bill Donohue. “Ono ocrtava mnoge slučajeve u kojima Bidenovo odlučivanje o važnim moralnim pitanjima nije bilo usklađeno s katoličkim učenjem”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>Nametanje ideologije: Biden izvjesio LGBT zastavu na veleposlanstvu SAD-a u Vatikanu

>Biden u zdravstvo gura kadrove koji su lobirali za Planned Parenthood

Izvješće je prije svega razmatralo “neprijeporna načela katoličkog nauka o ključnim društvenim pitanjima kao što su ljudski život, vjerske slobode i komplemetarnost muškarca i žene”, ističe dr. Thomas D. Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluke Bidenove administracije sačinjavaju neke od najtežih napada na život, obitelj i slobodu vjeroispovjesti u povijesti Amerike. Oko trećina takvih odluka donesena je unutar prvih 10 dana Bidenovog vršenja dužnosti.

Izvršne odredbe o otvaranju vojske transrodnim osobama i institucionalizacija transrodnosti u školama i sportu prve su među takvim Bidenovim odlukama. Uz to, Biden od vladinih federalnih agencija zahtijeva tretiranje seksualne orijentacije i rodnog identiteta kao zaštićenih kategorija.

Čak četiri teška prekršaja katoličkog nauka istaknuta u izvješću odigrala su se tijekom istog dana, 28. siječnja. Tada je Biden ukinuo zabranu trošenja novca poreznih obveznika na pobačaje učinjene u inozemstvu. Uz to obnovio je financijsku podršku za Planned Parenthood kao i pro-abortivnom Fondu UN-a za aktivnosti stanovništva. Također je udvostručio potrošnju inozemne pomoći na promociju tzv. “abortivnih prava” u svijetu.

U veljači Bijela kuća izdala je “Memorandum o napretku ljudskih prava LGBTQI osoba diljem svijeta”. On će “ograničiti mogućnosti udruga utemeljenih na vjerskom uvjerenju u njihovom doprinosu inozemnoj pomoći”, navodi Katolička liga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, Biden je na mjesto zamjenika tajnika Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi (HHS) imenovao Richarda Levinea – transrodnog muškarca koji je preuzeo ime Rachel i podupire promjene spola u maloljetnika. Uz njega, Senat je potvrdio i tajnika ministarstva Xaviera Becerra, branitelja nezakonite prakse pobačaja tijekom porođaja (partial-birth abortion).

Joe Biden, samoprozvani “drugi katolički predsjednik” SAD-a također je povećao radikalne napade na vjerske slobode i važeće propise o pobačaju tijekom ožujka i travnja.

Nakon što je Bijela Kuća odobrila Akt o američkom planu spasa (ARPA), američka FDA koju vodi Bidenova namještenica Janet Woodcock najavila je da će ukinuti ograničenja na tablete za pobačaj poslane poštom.

Istoga tjedna HHS omogućio je vršenje eksperimentalnih postupaka na tijelima pobačene djece.

Izvješće bilježi da je Bidenov HHS u više navrata sudskom prisilom prisiljavalo liječnike na vršenje operacije promjene spola.

Druge odredbe Bidenove politike koje se kose s katoličkim učenjem prema izvješću su: akt o ravnopravnosti, akt Za narod, akt o nasilju nad ženama (VAWA) te rješenje Bijele kuće o potpori amandmanu o ljudskim pravima.

Izvješće je pripremljeno uoči biskupskog zasjedanja na kojem se odlučuje o nacrtu dokumenta o pričešćivanju katolika koji podupiru pobačaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.