Konačno će se snimati Vrdoljakov film o generalu Gotovini – dobio HAVC-ovu potporu!

Foto: Fah

Antunu Vrdoljaku s filmom  “General” Hrvatski audiovizualni centr (HAVC) dodijelit će financijska sredstva za dugometražne filmove i sufinancirati ih s po 4,2 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama “General”, scenarista i redatelja Antuna Vrdoljaka, u produkciji Kiklop filma, filmska je biografija Ante Gotovine, koja prati život umirovljenog generala Hrvatske vojske, od djetinjstva do danas. U naslovnoj ulozi pojavit će se Goran Višnjić, šibenski glumac s hollywoodskom adresom.

Tijekom ove godine igrani film o životu hrvatskoga generala Gotovine snimat će se u Zadru. Predviđeno vrijeme snimanja filma je 150 dana. Od toga će se čak 130 dana snimanje obavljati u Zadrskoj županiji.

U produkciji filma Zadarska županija sudjelovat će s 20 000 kuna, navodi 057info.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ideju o snimanju filma Goran Višnjić i Antun Vrdoljak došli su prateći zbivanja u Haagu. Višnjić 2012. u Haagu nije bio samo da bi pružio potporu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču već se i pripremao za ulogu generala Gotovine u budućem filmu svoga punca Antuna Vrdoljaka.

Višnjić je dodao i da je Gotovina u akciji Oluja oslobodio selo njegova djeda i bake, navodi Jutarnji list.

Redatelj Antun Vrdoljak već godinama sprema veliki projekt, kroz lik generala pričao bi priču o Domovinskom ratu u osam epizoda koje bi trajale pedeset minuta. Planira se prikazati i važne bitke i akcije poput Bljeska i Oluje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt će se snimati kroz četiri godišnja doba, a osim u Hrvatskoj, snimao bi se u Francuskoj, ali i Maroku, navodi Jutarnji list.

Radnja filma i serije počinje Gotovininim prvim sjećanjima, a završava Olujom, do Haaga, “Do vremena kad su nam branitelji darovali slobodu, a oni sami završili u invalidskim kolicima, na drugom svijetu ili na robiji”, kazao je Vrdoljak za Večernji list prošle godine.

“Domovinskom ratu teško je naći prostora u cijeloj našoj povijesti. Tijesna je. S obzirom na to da je riječ o životu ratnika, što Gotovina neupitno jest, akcije neće nedostajati”, kaže Vrdoljak i dodaje “Gotovina je ratovao od Afrike do Dinare. Bit će puno ratnih prizora i u tome očekujemo veliku pomoć Hrvatske vojske, koja se s pravom ponosi Domovinskim ratom. Obuhvatit ćemo sva godišnja doba i prostore, od njegova djetinjstva u primorju, preko afričke pustinje do vrlo važnog razdoblja života u Kolumbiji, pa Moslavine, Dubrovačkog primorja, prostora srednje Dalmacije, Livanjskog polja, Knina do zagrebačke katedrale. Cijeli taj bogati život, puno radosti i stradanja. Ponosa. Angažirat ćemo i inozemne glumce, dva muškarca i jednu djevojku iz Kolumbije… Moramo ostaviti i štogod neotkriveno za televizijske i kinogledatelje!” naglasio je Vrdoljak za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scenarij za ovaj serijal napisao je sam Antun Vrdoljak, prema knjizi Nenada Ivankovića “Ratnik, pustolov i general”, kao i vlastitim uspomenama iz djetinjstva. Glavnu ulogu igrat će Goran Višnjić, a usporedo sa serijom snimao bi se i film o generalu Gotovini.

Pokušava li se HAVC iskupiti?

Nakon što je Hribarov HAVC novcem hrvatskih poreznih obveznika financirao laži, možda je dodjela novca za film o generalu Gotovini pokušaj iskupljenja za slučaj sa specijalnoratovskim pamfletom tzv. dokumentarcem “15 minuta – Masakr u Dvoru”.

Podsjetimo, HAVC je taj falsifikat godinu dana promovirao na službenim stranicama i festivalima, a od kada je razotkriven, Hribar pokušava hrvatsku javnost uvjeriti da je riječ o pogrješci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.