Koncert povodom 130. godišnjice otvorenja zgrade riječkoga HNK

Rijeka, 02.10.2015. - U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca održala se konferencija za novinare na kojoj su najavljeni gala koncert proslave 130. obljetnice otvorenja kazališne zgrade i novi projekti rijeèke opere. Na fotografiji ravnatelj rijeèke Opere Marin Blaževiæ (L), operni pjevaè Carlo Colombara i maestro Ville Matvejeff. foto HINA / Miljenko KLEPAC / mm

Svečani koncert u povodu 130. obljetnice otvorenja zgrade riječkoga HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 3. listopada bit će središnji događaj Festivala 130, kojim se obilježava ovaj važan jubilej, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban gost koncerta je operni pjevač svjetskog ugleda, koji je nastupao na najvećim opernim scenama, Carlo Colombara a posebna gošća prvakinja Opere Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani Vlatka Oršanić.

Ostali pjevači su Kristina Kolar, Vedrana Šimić, Anamarija Knego, Ivana Srbljan, Marko Fortunato, Robert Kolar i Giorgio Surian. Svirat će orkestar riječke Opere u suradnji s glazbenicima Panonske filharmonije iz Pečuha te će orkestar na ovom koncertu imati više od stotinu članova, najavio je ravnatelj Opere HNK Ivana pl. zajca i zamjenik intendanta Marin Blažević. Dirigirat će Ville Matvejeff iz Finske.

Na programu koncerta su arije i odlomci iz opera koje nisu nikad izvođene u riječkom kazalištu, djela Richarda Straussa, Albana Berga, Karola Szymanowskog, Bele Bartoka, Leoša Janačeka i Richarda Wagnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.