Kornelija Palić Papafava: Supruga i majka troje djece koja sa svojim sestrama Palić oduševljava glazbenu publiku

Foto: Kornelija Papafava Palić

Kornelija Palić Papafava je supruga i majka troje male djece te iskusna glazbenica. U intervjuu za Frendica.hr otkrila je kako usklađuje privatan i poslovni život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frendica.hr: Draga Kornelija, možeš li nam se predstaviti u par rečenica? Naša publika poznaje i voli glazbu i nastupe sestara Palić. Voljeli bismo vas, Kornelija, ovom prilikom malo bolje upoznati. 

Dakle, Kornelija Palić Papafava je supruga i majka troje male djece što trenutno čini 99% moje svakodnevice. Uz to sam glazbenica i najviše djelujem na području kršćanske duhovne glazbe te kao prateći vokal mnogim poznatim pjevačima duhovne i svjetovne glazbe. Od malih nogu pjevam zajedno sa svojim sestrama, a danas kao “sestre Palić” zajedno sudjelujemo u stvaranju scene hrvatske popularne duhovne glazbe. Osim glazbenog odgoja u obitelji, veliki utjecaj na moj glazbeni put imala je violina, koju sam završila u glazbenoj školi. Za vrijeme školovanja pjevala sam u zboru gdje sam jako zavoljela pjevanje općenito, a posebno višeglasno pjevanje, što je svojevrsna formacija mene kao pratećeg vokala. Tijekom tog glazbenog odrastanja imala sam prilike pjevati u nekoliko bendova, nastupati na mnogim radijskim i televizijskim emisijama i projektima, velikim koncertima, a u studiju snimati i surađivati s velikim profesionalcima.

Frendica.hr Kako usklađujete vrijeme za sve čime se bavite? Što učinite prvo i zadnje u danu?

Moji dani se nikako ne mogu opisati nekim ritualom, jer s troje male djece gotovo je nemoguće bilo što isplanirati bez popratnih iznenađenja. Najčešće jutro započne tako da mali “gladuši” krenu skakati oko mene, a završava tako da zahvalim Bogu na svim blagoslovima koje je taj dan donio. Vjera je definitivno ono što mi daje snagu u ovom dinamičnom periodu života, a i općenito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu reći da bez velike podrške obitelji, neizvedivo je održavati na životu moju glazbenu karijeru i “karijeru” majke i supruge. Posao glazbenika nema radno vrijeme i to je olakotna okolnost u planiranju i izvođenju svih obaveza, dok s druge strane iziskuje maksimalnu angažiranost i koncentraciju koju nije uvijek lako održati. Ljudi najčešće vide nekoliko minuta javnog nastupa, ili video spota, a iza toga se krije cijeli niz obaveza poput: dugotrajnih proba, traženja garderobe, šminka, frizura, organizacija čuvanja djece itd…

Definitivno je važna dobra organizacija, snalažljivost i na kraju svjesnost o odgovornosti koju nosi majčinstvo odnosno posao. Bez velike podrške obitelji, neizvedivo je održavati na životu moju glazbenu karijeru i “karijeru” majke i supruge.

Kako se promijenio njen odnos prema glazbi i stvaranju otkako je postala majka pročitajte na Frendica.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.