Liburnia Filmski Festival: Nagrađeni filmovi prikazivat će se u Zagrebu

Foto: Fah

U sklopu progama “Liburnia uplovljava”, u petak i subotu u zagrebačkom Dokukinu KIC prikazat će se nagrađeni filmovi prošlogodišnjeg izdanja Liburnia Film Festivala (LFF).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turneja pobjedničkih filmova s opatijskog festivala, kojoj je Zagreb tek prva stanica u ovoj godini, u suradnji s Restartom će prikazati dokumentarce “Pusti Dobre, pusti“ Vlatke Vorkapić, “Meso“ Elvisa Lenića, “Patrola Uran“ Lovre Mrđena i “Bebè Na Volè“ Vladimira Gojuna, uz razgovore s autorima nakon filmova.

Program u petak otvara zagrebačka premijera mediteranske komedije “Pusti Dobre, pusti” redateljice Vlatke Vorkapić o brodu vodonoscu i njegovoj specifičnoj posadi, koji je na Liburniji dobio nagradu publike.

Subotnji program podijeljen je u dva programska bloka, od kojih prvi donosi dva kratka dokumentarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi od njih je dobitnik nagrade žirija, nagrade za najbolji regionalni film i nagrade za najbolji dizajn zvuka 16. LFF-a, dokumentarac o istarskim običajima svinjokolje “Meso“ Elvisa Lenića. Za dizajn zvuka na filmu nagrađen je Martin Semenčić.

Nakon razgovora s autorom slijedi film “Patrola Uran“ Lovre Mrđena koji je simpatičnom crticom s izviđačkog zimovanja na Liburniji osvojio nagrade za najbolju režiju i montažu (Helena Kanini Kiiru).

Potom će se prikazati glazbeni dokumentarac nagrađen za najbolju fotografiju “Bebè Na Volè“ redatelja Vladimira Gojuna koji je portretirao kantautora Adama Semijalca, jednog od najznačajnijih blues vokala i gitarista na ovim prostorima. Za fotografiju u tom filmu je nagrađen Joško Morović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.