“Lužnica kroz stoljeća”- u tijeku je Dan otvorenih vrata park-šume i dvorca

Foto: Duhovno-obrazovni centar Marijin dvor- Lužnica

Barokni dvorac Lužnica pored Zaprešića danas je dio Duhovno-obrazovnog centra Marijin dvor- Lužnica, kojega vodi Držba sestara milosrdnica. Kao i svake godine, kroz manifestaciju Dana otvorenih vrata, posjetitelji mogu upoznati ljepote ovog mjesta i sudjelovati u prigornom programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putem stranica Duhovno-obrazovnog centra moguće je pronaći program manifestacije koju, ukoliko ste u blizini, još uvijek možete posjetiti.

Program pod nazivom “Lužnica kroz stoljeća” započeo je svetom misom u 11 sati u parku dvorca, a nakon pauze za ručak svaki je sat bio posvećen jednom stoljeću Lužničke povijesti:

14.00 sati – 18. STOLJEĆE
– PLES BIJELIH KONJA – na livadi s južne strane dvorca – Udruga “Lipicanska barokna raskoš”, Samobor

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15.00 sati – 19. STOLJEĆE
– ROMANTIKA 19. STOLJEĆA – sjeverna strana dvorca – Umjetnička udruga “Plemićka mledež”, Zaprešić

16.00 sati – 20. STOLJEĆE
– MILOSRDNIČKI GLAZBENI VREMEPLOV – sjeverna strana dvorca- Koncert Zbora sestara milosrdnica,

U 17.00 sati započet će vrijeme posvećeno 21. stoljeću, a uključuje vođeni razgled dvorca (okupljanje ispred sjevernog ulaza u dvorac) i vođeni razgled perivoja (okupljanje ispred južnog ulaza u dvorac).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 18. 00 do 19-00 sati vrijeme je predviđeno za slobodni razgled dvorca.

Ulaz na sve aktivnosti manifestacije je slobodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.