Matija Dedić zatvara 30. i 31. kolovoza program Ljetne scene Amadeo

Foto: fah

Program 18. ljeta Scene Amadeo zatvorit će u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja (HPM) na zagrebačkom Gornjem Gradu vodeći hrvatski jazz glazbenik Matija Dedić s dva koncerta pod nazivom “Matija i prijatelji”, na kojima će 30. i 31. kolovoza ugostiti svoje prijatelje glazbenike Lidiju Bajuk, Merimu Ključo, Saru Renar, Mateja Meštrovića, Tedija Spalata i Kristijana Beluhana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas zasigurno vodeći hrvatski pijanist i jazz glazbenik, koji posljednjih godina svojim brojnim nastupima na svjetskim pozornicama sve više osvaja i međunarodnu glazbenu scenu, Matija je uz Gabi i Arsena zaštitno lice Scene Amadeo, na kojoj u raznim kombinacijama nastupa od njezinih početaka 2000. godine, ističe se u najavi.

Za kraj Sezone 2017. Amadea zagrebačkoj će se publici predstaviti s dva koncerta, na kojima će ugostiti svoje prijatelje glazbenike s kojima surađuje dugi niz godina, dodaje se.

Na prvom koncertu, u srijedu 30. kolovoza, njegove će gošće biti sjajna Lidija Bajuk, čija gitara i vokalna interpretacija uz Matijinu klavirsku pratnju daju njenoj izvedbi poseban, specifičan zvuk; mlada nagrađivana kantautorica Sara Renar, koja od svoga prvog nastupa osebujnim glazbenim izričajem privlači pozornost publike i kritike, te Merima Ključo, poznata svjetska harmonikašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matija i Merima predstavit će na koncertu neke od skladbi s Matijnog novog CD-a “Potraži me u predgrađu”.

Dan kasnije, u četvrtak 31. kolovoza, Matija će ugostiti izuzetnog skladatelja i kolegu pijanista Mateja Meštrovića, čiji koncerti i specifične izvedbe nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, i Tedija Spalata, “samozatajnog pjesnika” kojemu su more, ljubav i Split vječna inspiracija u njegovim glazbenim čarolijama koje uspješno spajaju dalmatinsku pjesmu, šansonu, jazz i elemente world musica.

Gost Matije Dedića drugog dana programa bit će i Kristijan Beluhan, jedan od ponajboljih hrvatskih vokala, skladatelja i tekstopisaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju kiše koncerti će se održati u muzeju Mimari.

Program jubilarne 18. sezone zagrebačke gornjogradske klupske kulturne Scene Amadeo ove je godine od 8. srpnja ugostio brojna istaknuta domaća i svjetska glazbena imena u rasponu od klasične i etno glazbe do jazza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.