Molitveni hod obilježavanja 25. obljetnice oslobodilačke vojno redarstvene akcije „Maslenica 93“

Foto: Narod.hr

Udruga “Žene u Domovinskom ratu – Zadar” organizira molitvenu hodnju “Koracima nade u istinu”, u nakani obilježavanja 25. obljetnice oslobodilačke vojno redarstvene akcije „Maslenica 93“. Hodnja će se održati u nedjelju 21. siječnja 2018. godine, s početkom u 8:00 sati, a okupljanje je kod spomenika poginulim braniteljima u Islamu Latinskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poziv na molitvenu hodnju

Udruga „Žene u Domovinskom ratu – Zadar“ zajedno sa udrugama proizašlim iz Domovinskog rata sa područja općine Posedarje, općine Novigrad i Grada Benkovca već desetu godinu za redom, organizira molitvenu hodnju ”KORACIMA NADE U ISTINU”, u nakani obilježavanja 25.obljetnice oslobodilačke vojno redarstvene akcije „Maslenica 93“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koracima nade prolazimo dionicu dugačku 26 kilometara, moleći za sve poginule branitelje i civile u akciji.

Hodnja će se održati u nedjelju 21. siječnja 2018.godine, s početkom u 8:00 sati.

Skupno mjesto je kod spomenika poginulim braniteljima u Islamu Latinskom (kod Zelenog hrasta) u 8:00 sati, nakon blagoslova hodočasnicima, molitvena kolona sa ratnim zastavama i zastavama Udruga proizašlih iz Domovinskog rata kreće dionicom –Islam Latinski- Islam Grčki – Kašić – Smilčić – Paljuv– Novigradsko groblje – Pridraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon hodnje u Pridrazi, u kripti župne crkve Gospe od Ružarija, s početkom u 17:00 sati biti će prikazan igrano dokumentarni film „ONI SU HRVATSKA“ snimljen u produkciji Udruge „Žene u Domovinskom ratu- Zadar“, redatelja Ivice Božica, po predlošku priče „Zaboravljene bitke“ brigadira HV u miru, Ivice Matešića Jeremije.

Tijekom molitvene hodnje udruge sudionici, snimiti će dokumentarni film u povodu desete obljetnice molitvene hodnje, budući je ova hodnja bila jedna od prvih inicijativa za obilježavanje akcije „Maslenica“. Film će snimati udruga VRSI FILM.

Hodnji se pridružuju branitelji iz cijele Hrvatske, Zagreba, Zaprešića, Petrinje, Splita, Kaštela, Samobora, Đurđenovca, Šibenika, Grebaštice…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvala na pozornosti

Ivana Haberle

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.