Na Supertoonu više od 300 filmova

Na četvrtom međunarodnom festivalu animacije Supertoon, koji je svečano otvoren sinoć u šibenskome Hrvatskom narodnom kazalištu, u šest će dana biti prikazano više od 300 filmova, od čega 162 u natjecateljskoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječe se u pet kategorija, kratki autorski film, film za djecu, glazbena videa, animirana reklama te animirana uvodna špica za videa.

Četvrti Supertoon obogaćen je dvjema novim kategorijama – međunarodnom konkurencijom animiranih reklama i međunarodnom konkurencijom animiranih uvodnih filmskih špica, najavili su organizatori.

Uz prošlogodišnjeg pobjednika festivala, Darka Vidačkovića iz Šibenika, članovi žirija su Efe Efeoglu iz Turske, Olga Bobrowska iz Poljske, Chintis Lundgren iz Estonije i Danijel Šunjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival je otvorio šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je izrazio zadovoljstvo što pored nekolicine glazbenih Šibenik ugošćuje i ovaj filmski festival.

Kad su organizatori prošle godine došli s prijedlogom da Supertoon organiziraju u Šibeniku, gradska je vlast bila skeptična jer grad nije imao ni pozornicu, no nakon lanjskog uspjeha ovogodišnje festivalsko izdanje bit će još bolje, kazao je prigodom otvorenja gradonačelnik Burić.

Izrazio je zadovoljstvo što se festival održava na čak šest lokacija u središtu grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supertoon festival održava se u HNK-u, na plaži Banju, u Azimutu, Galeriji sv. Krševana, Muzeju grada Šibenika i platou ispred Osnovne škole Fausta Vrančića, a program je za sve posjetitelje besplatan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.