Nadbiskup Puljić dao punu potporu organizatorima i sudionicima Hoda za život

Zagreb, 10.04.2018. - Počelo je redovito plenarno zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije, 56. u nizu, pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa Želimira Pulijća. Na fotografiji Želimir Puljić. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je poruku sudionicima Hoda za život koji je održan danas u Zagrebu, Splitu i prvi put u Zadru. Poruka je upućena prije održavanja Hodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadbiskup na početku ističe da mu je silno drago da se osjeća određeno buđenje. “To je buđenje ‘za’. Iako će biti onih koji će biti protiv, koji to smatraju nečim natražnim, iz srednjega vijeka, kako se znaju često izražavati, ja se divim majkama, divim se očevima, divim se mladima, koji usprkos tih negativnih naboja, nastoje očitovati svoj pozitivan stav prema životu. Od srca pozdravljam sve koji će se priključiti Hodu za život i pozivam ih neka se priključe toj pozitivnoj inicijativi. Neka se raduju, neka pjevaju i neka se vesele. Neka podignu glas i kažu: ‘Život je svet, za život se treba zauzimati’ i to, kako je Ivan Pavao II. govorio, svim dopustivim sredstvima.”

Mons. Puljić zahvalio je Bogu što imamo sve više ljudi svjesnih otajstva ljudskog života. “Radujem se Hodu za život u Zagrebu, Splitu i Zadru, a već je bio u Osijeku i Rijeci. Nadam se da će pomoći ta svijest o životu koja nam je jako važna. Važnosti dostojanstva ljudskog života svoj pontifikat posvetio je i sv. Ivan Pavao II. O toj temi Papa je osobito govorio mladima koje je jako volio i s kojima se rado družio. Mladi su nada Crkve i naroda, a Ivan Pavao II. im je znao reći i ‘Vi ste moja nada’. Njima je u više navrata govorio da se otvore životu, da imaju pozitivan odnos prema životu i da vole život. Uz to, svoju brigu osobito je posvetio i obiteljima, jer one su mjesto svetosti života, rađanja života te je poticao majke i očeve da toj tematici pristupaju ozbiljno, sa svetim osjećajem strahopoštovanja i da njeguju život”, piše IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.