Nadbiskup Uzinić na Svjetski dana baka i djedova predvodi misu: Evo kako je možete pratiti

Foto: visitrijeka.hr

U nedjelju 25. srpnja na inicijativu pape Franje obilježava se 1. Svjetski dan baka i djedova te starijih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim povodom predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj, riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić, predvodit će svečano euharistijsko slavlje u katedrali sv. Vida u Rijeci. Početak je u 11 sati, a liturgijsko slavlje u izravnom prijenosu moći će se pratiti na Facebook stranici i Youtube kanalu Riječke nadbiskupije te Hrvatskom katoličkom radiju.

Liturgijsko pjevanje animirat će zbor duhovne obitelji Omnia Deo i tom prigodom izvesti pjesmu „U zagrljaju vrimena“ posvećenu starijim osobama. Autor teksta je Frane Bilić, autor glazbe Joško Ćaleta i umjetnički voditelj ansambla Lado Krunoslav Šokac. Pjesma „U zagrljaju vrimena“ plod je inicijative „Zagrlimo starije pjesmom“ koju je Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj pokrenulo u ljeto 2020. potaknuto pozivom pape Franje na dosjetljivost u ljubavi prema starijim osobama kako bi im se olakšale usamljenost i izoliranost uzrokovane pandemijom Covid-19.

Na 1. Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba,te starijih osoba, a koji se događa tijekom Godine obitelji Amoris Laetitia, papa Franjo predvodit će večernju misu u bazilici svetog Petra u Rimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.