Najave događanja u Sisačkoj biskupiji

Foto: Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u petak 21. listopada u 13 sati u crkvi Presvetog Trojstva u Hrvatskoj Dubici misu zadušnicu za sve ubijene u Baćinu, a povodom 25. godina od ovog strašnog zločina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U selu Baćin kod Hrvatske Dubice 21. listopada 1991. godine izveden je je jedan od najtežih ratnih zločina u Domovinskom ratu. Uz obalu rijeke Une ubijeno je 56 Hrvata, većinom starijih osoba. Svi su pobijeni rafalima iz automatskog oružja, a mrtva tijela ostavljena su nepokopana uz rijeku Unu. Na mjestu njihove pogibije najveća je masovna grobnica na području Sisačko-moslavačke županije, druga po veličini u državi, nakon Ovčare. Još uvijek se traga za dijelom stanovnika kojima se gubi svaki trag u srpskom osvajanju tog sela u drugoj polovici rujna 1991. godine.

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno će pohoditi u četvrtak 20. listopada i u nedjelju 23. listopada župu sv. Antuna Padovanskog u Bučici. Tom prigodom biskup će posjetiti institucije i kapele na području župe, te se susresti sa zajednicama vjernika i župljanima. Pastoralni pohod završava u nedjelju 23. rujna u 11 sati svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.