Najveća pisanica sestre Premužić s motivima Posljednje večere i Križnog puta

U sklopu izložbe “Uskrsne pisanice i običaji nacionalnih manjina Grada Zagreba” koja je u tijeku u etno kući Materina priča u centru Zagreba, izložena je najveća uskrsna pisanica koju je izradila sestra Samuela Premužić iz Družbe sestara Naše Gospe iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisanica je izrađena ručnim radom od prirodnih i recikliranih materijala, prvenstveno od kukuruzne komušine, a prikazuje detaljno izrađene motive Posljednje večere i Križnog puta. Pisanica će u Hrvatskoj kući Materina priča biti izložena do subote, 19. travnja, svakim radnim danom od 10 do 14 i od 17 do 20 sati.

U sklopu izložbe “Uskrsne pisanice i običaji nacionalnih manjina Grada Zagreba” svoje ručno i tradicijski oslikane pisanice izlažu i Mađari, Ukrajinci, Slovenci, Poljaci, Česi, Albanci, Makedonci te Rusini.

Ravnateljica Hrvatske kuće Materina priča pozvala je građane da posjete tu etno kuću te da upoznaju hrvatske tradicionalne običaje proslave Uskrsa, kao i običaje naših nacionalnih manjina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložbu “Uskrsne pisanice i običaji nacionalnih manjina Grada Zagreba” pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića zajednički organiziraju Hrvatska kuća Materina priča u suradnji s Koordinacijom vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, a ulaz na izložbu je besplatan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.