Nakladnička kuća Fraktura proglašena najboljim međunarodnim nakladnikom

Hrvatski nakladnik Fraktura proglašen je u utorak na Londonskom sajmu knjiga (LBF) najboljim međunarodnim nakladnikom, za postignutu “međunarodnu prepoznatljivost u uspješnom objavljivanju kvalitetne književnosti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svojom dugogodišnjom tradicijom objavljivanja kvalitetne, hrvatske i prijevodne, beletrističke i publicističke literature, Fraktura je uspjela izgraditi prepoznatljivost i na međunarodnoj pozornici, kako kod autora tako i kod nakladnika”, stoji u obrazloženju sudačkog žirija koje je na svečanosti dodjele nagrada u utorak u sklopu Londonskog sajma knjiga pročitao pisac i kritičar Peter Guttridge.

Glavni urednik Frakture Seid Serdarević kazao je kako je riječ o važnom priznanju i velikom poticaju za daljnji rad. “Prepoznatljivost na međunarodnoj razini nakladnika koji je iznikao iz jednog malog jezika, malog tržišta, u velikoj svjetskoj konkurenciji izuzetna je stvar”, kazao je Serdarević za Hinu.

“Današnji je dan za nas potpuno nevjerojatan dan, koji će nam ostati u pamćenju: naš autor Luka Bekavac proglašen je na Sajmu knjiga u Londonu jednim od dobitnika nagrade Europske unije za književnost, a mi smo dobili veliko priznanje za svoj rad”, dodao je Serdarević. “Ono što je sada pred nama je opravdati ukazanu čast svojim daljnjim radom”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.