Njemački klasik Das Boot nastavlja se kao serija

podmornice
Foto: fah

Remek-djelo njemačke kinematografije Das Boot (Podmornica) nastavit će se kao televizijska serija, 35 godina pošto je original postao međunarodni filmski hit, objavili su producenti Bavaria Film i Sky.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija će biti snimljena u osam epizoda, a priča će se izravno nadovezati na tragični završetak filma.

Das Boot, snimljen 1981., fiktivna je priča o posadi njemačke podmornice u Drugom svjetskom ratu.

“Imamo veliki respekt prema tom filmskom remek-djelu”, rekao je šef Bavaria Filma Christian Franckenstein.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budžet za snimanje serije iznosi 25 milijuna eura, a premijera bi trebala biti 2018. godine.

Kao i original, serija će biti temeljena na adaptaciji romana Lothara Guenthera Buchheima, koji je bio ratni izvjestitelj u Drugom svjetskom ratu, i fokusirat će se na njemačku perspektivu toga rata.

Nije objavljena glumačka postava. Zahvaljujući izvorniku glumci Juergen Prochnow i Herbert Grönemeyer i redatelj Wolfgang Petersen stekli su svjetsku slavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.