Na Noć knjige dodjela nagrada za srednjoškolce “Ja sam pisac”

U ponedjeljak, 23. travnja 2018. u cijeloj Hrvatskoj tradicionalno se obilježava Noć knjige, manifestacija koja već sedmu godinu za redom tematizira knjigu i popularizira čitanje, a održat će se u povodu Međunarodnoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige. Ovogodišnja je tema ‘Budućnost knjige’ – književna djela koja se bave kozmološkim temama i temama leta u svemir. Nalik na astronauta budućnosti koji brzinom svjetlosti svladava svemirska prostranstva, čitatelj se danas pretvara i u vremenskoga putnika, a vrijeme provedeno uz knjigu postaje dimenzija koja na poseban način umnogostručuje naš pogled na svijet. Poruka Noći knjige je „Bez panike!“.

Tim povodom nakladnička kuća Znanje u suradnji s portalom za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena i Prvom gimnazijom (Zagreb) organizira literarni natječaj za učenike srednjih škola pod nazivom ‘Ja sam pisac’ u svrhu promicanja ljubavi prema knjizi, čitanju i književnome stvaralaštvu među mladim naraštajima.

23. travnja 2018. u 15 sati u Kulturnome centru Travno (Zagreb, Božidara Magovca 17, plato Mamutice) u povodu Noći knjige održava se svečana dodjela nagrada literarnoga natječaja za srednjoškolce “Ja sam pisac” u organizaciji Znanja, Modernih vremena i prof. A. Sikavica Joler (I. gimnazija). Gost je prof. fizike i kemije te nagrađivani pjesnik Goran Gatalica sa zbirkom “Kozmolom”.

Književno-glazbeni program:
1. Vokalna skupina „Hrvatske ružice“, Ženska opća gimnazija sestara milosrdnica
(mentorica prof. Kristina Repar)
2. Dramske družina „Gordogan“, Mujičić-Senker-Škrabe: Domagojada, I. gimnazija
(mentor prof. Ivan Janjić)
3. gostovanje pjesnika Gorana Gatalice (zbirka pjesama Kozmolom)
4. dodjela nagrada literarnoga natječaja “Ja sam pisac”.

Organizatori manifestacije su: Nakladnička kuća „Znanje“, portal za knjigu i kulturu čitanja „Moderna vremena“, I. gimnazija Zagreb, knjižnica Novi Zagreb – Travno, Osnovna škola Mladost – Utrina i Kulturni centar Travno.

Pozivamo sve ljubitelje književnosti da se u što većemu broju uključe u akciju „Lansiraj knjigu!“ i fotografijom pokažu koju bi knjigu ponijeli sa sobom u svemir!!! Možete ju dijeliti i na društvenim mrežama uz postavku „public“ i oznake #nocknjige i #prvasvemirskaknjiznica.

Pomozite nam da napravimo malo šušura oko knjige u ovim danima koji su pred nama!”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr