Nova kampanja Marijinih obroka za Valentinovo: Promijenite živote djece u nekima od najsiromašnijih zajednica svijeta

valentinovo
Montaža: Narod.hr, izvor: Marijini obroci

”Ovog Valentinova radosno darujte te malim djelima ljubavi učinite mnogo dobra! Priča Marijinih obroka koja mijenja svijet i živote milijuna djece počiva i na jednoj ljubavnoj priči. Riječ je o ljubavi koja se izrodila iz zajedničke predanosti humanitarnom radu našeg osnivača Magnusa i njegove supruge Julie Mac-Farlane Barrow. Kao mladić i djevojka, Magnus i Julie dovozili su kamione  humanitarne pomoći , a više od 23 puta u Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu. U knjizi „Baraka koja je nahranila dva milijuna djece“, Magnus piše Julie: „Bez tebe ne bi bilo ničega o čemu bih pisao. Hvala ti što me voliš.“  Primljena ljubav stvara moćnu želju da je uzvratimo i širimo!”, priopćeno je iz Marijinih obroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, vođeni ljubavlju prema najpotrebitijima i ove godine pokrećemo valentinovsku kampanju u kojoj možete naručiti darovne čestitke za poklon dragoj osobi od 30. 1. do 9. 2. 2023.

Promijenite živote djece u nekim od najsiromašnijih zajednica svijeta

Usrećite srce drage osobe te tako promijenite živote djece u nekim od najsiromašnijih zajednica svijeta narudžbom valentinovske čestitke. U zamjenu za Vašu donaciju u iznosu godišnje prehrane za jedno, dvoje, troje, četvero ili petero djece dobit ćete prigodnu čestitku Marijinih obroka i privjesak od prirodnog materijala.

Čestitke i razne darove koje možete izabrati dostupni su na www.marysmeals.hr/ukljucite-se/valentinovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kampanji Marijinih obroka za Valentinovo Franka Batelić i Goran Karan

Zaljubite se u Marijine obroke uz kampanju „Naša ljubav hrani“ u kojoj nas podržavaju naši poznati pjevači Franka Batelić i Goran Karan. U kratkom videu Franka vas pozivaju da naručite čestitku dragoj osobi i time osigurate obroke za djecu, a tokom kapamanje pratite nas na našim druševnim mrežama gdje ćemo objaviti video našeg poznatog pjevača Gorana Karana.

Video s Frankom Batelić pogledajte ovdje.

Nešto posebno za dragu osobu možete odabrati između prigodnih poklona  nekih od naših promomaterijala, a možete ih i preuzeti u Info centrima Marijinih obroka u Zagrebu (Ilica 29) i Slavonskom Brodu (Kralja Petra Krešimira IV 2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raduje nas i to što smo nedavno s vama podijelili prekrasnu novost da broj djece koja primaju dnevni obrok s Marijinim obrocima nastavlja rasti, donoseći radost, nadu i sigurnost mladim učenicima i obiteljima diljem svijeta. U našem programima školske prehrane ukupan broj djece koja primaju Marijine obroke svakog školskog dana povećao se na 2 429 182.

22 eura za prehranu jednog dijeteta tijekom cijele školske godine

Rastući troškovi života, globalna inflacija, cijene goriva, gnojiva i žitarica značajno su porasle, a kao rezultat toga porasli su troškovi isporuke našeg programa. Kako bi ih uskladili s ovim povećanjem, cijena prehrane djeteta tijekom cijele školske godine s Marijinim obrocima od sada će biti 22 €.

Omogućimo da se radost kreativne ljubavi koja osvaja i usrećuje prelije i u živote onih koji sanjaju o boljoj budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime djece od srca hvala svim volonterima i donatorima što neumorno djeluju kako bismo zajedno došli do sljedećeg djeteta koje čeka Marijin obrok!, priopćeno je.

Za sve dodatne informacije možete nam se javiti na info@marysmeals.hr ili na 01 5509 250.

IBAN: HR7923600001102102666, SWIFT: ZABAHR2X
Više o Marijinim obrocima saznajte na www.marysmeals.hr te na Facebook i Instagram stranici.

Više o Marijinim obrocima

• Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje. Organizacija osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice gdje dobivaju obrazovanje koje će im, u budućnosti, biti izlaz iz siromaštva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Marijini obroci omogućuju svakodnevne obroke djeci u okviru školskih programa prehrane u 18 zemalja: Indija, Kenija, Liberija, Malavi, Južni Sudan, Tajland, Zambija, Etiopija, Sirija, Libanon, Benin, Mianmar, Ekvador, Haiti, Madagaskar, Zimbabve, Niger i Jemen.

• Marijini obroci, u suradnji s lokalnim zajednicama i dugogodišnjim partnerima, nastoje uspostaviti programe prehrane u školama tamo gdje je to moguće zbog utjecaja različitih okolnosti.

• Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima tijekom cijele školske godine iznosi 22 €

Vojska predanih volontera Marijinih obroka

• Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93% od svake donacije izravno za programe prehrane. To je moguće jer većinu posla u organizaciji obavlja vojska predanih volontera – uključujući njih više od 80.000 samo u Malaviju.

• U svim zemljama gdje se provodi program prehrane, Marijinim obrocima upravljaju lokalne zajednice. Gdje god je moguće obroci se pripremaju s prehrambenim namirnicama koje se uzgajaju i kupuju lokalno. Time se podupiru obitelji i jača lokalno gospodarstvo.

• Mary’s Meals nastali su 2002. godine kada je Magnus MacFarlane-Barrow, tijekom razdoblja gladi, posjetio Malavi i upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kad je Magnus upitao njezinog najstarijeg sina Edwarda koji su mu životni snovi, on je odgovorio jednostavno: „Želim imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana ići u školu.“

• Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas, zahvaljujući dobroti podupiratelja iz Hrvatske, imaju otvorenih 26 školskih kuhinja: u Malaviju 4, Liberiji 8, Beninu 5, Zambiji 8 i Ekvadoru 1.

• U 2022. godini Marijini obroci Hrvatska nahranili su u tim zemljama više od 70 000 gladne djece.

• Više informacija o Marijinim obrocima saznajte na sljedećim poveznicama:

• Više o Marijinim obrocima

Dokumentarni film Dijete 31

• Dokumentarni film Ljubav dopire svuda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.