Objavljeno 10 finalista za nagradu “Fran Galović”

Foto: Thinkstock

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade “Fran Galović” 2017. za najbolju knjigu na temu zavičaja i/ili identiteta objavljenu između lipnja 2016. i lipnja 2017. godine odabralo je 10 finalista od 52 knjige pristigle na natječaj, priopćeno je iz Organizacijskoga odbora 24. Galovićevih jeseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U narodnim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Virju od 15. rujna do 15. listopada čitatelji će moći glasovati za svojeg favorita pa će u odabiru pobjednika, kao i prošle godine sudjelovati i sami čitatelji.

Svi glasači ulaze i u nagradnu igru – u svakoj od knjižnica slučajnim odabirom bit će odabrana tri dobitnika nagrada. Nagrade su paketi knjiga koje se natječu za Nagradu „Fran Galović“ 2017.

Na glasačkom listiću bit će ponuđeno 10 autora i djela: Mirko Ćurić: “Smrt Pétera Esterházya”, Mihaela Gašpar: “O čajnicima i ženama”, Ivica Ivanišević: “Primavera”, Damir Karakaš: “Sjećanje šume”, Dražen Katunarić: “Smiješak Padra Pija”, Kristian Novak: “Ciganin, ali najljepši”, Denis Peričić: “Techno gost”, Bekim Sejranović: “Dnevnik jednog nomada”, Tomislav Šovagović: “Ispod skala” i Goran Tribuson: “Vrijeme ljubavi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas.

U povjerenstvu su: Mario Kolar, Željka Lovrenčić i Matija Ivačić.

Dobitnik Nagrade “Fran Galović” 2017. bit će proglašen na zatvaranju 24. Galovićevih jeseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.