Od danas u Cinestaru: Dio prihoda od filma ‘Stepinac-Kardinal i njegova savjest’ bit će doniran za obnovu katedrale

Foto: HKS

Danas, 24. rujna 2020. započinje emitiranje filma „Stepinac – Kardinal i njegova savjest“ u kinima Cinestara i nezavisnim kinima diljem Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Producentska kuća Interfilm odriče se svog prihoda od prodaje kino ulaznica te ga želi donirati za obnovu Zagrebačke katedrale.

> (FOTO, VIDEO) Razorni potres uništio i vrijednu kulturnu baštinu: Popisivanje štete i obnova sakralnih objekata i koja je njihova kulturna važnost?

„Odluku smo donijeli odmah nakon potresa koji je pogodio Zagreb, ali smo čekali s njezinom objavom zbog neizvjesnosti oko epidemije i otvaranja kina. Donaciju namjeravamo realizirati nakon što distributer BLITZ isplati Interfilmov dio prihoda, tako što ćemo cijeli iznos uplatiti za obnovu Katedrale, na pripadajući žiro-račun.“ – rekao je dr. sc. Ivan Maloča, direktor Interfilma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokumentarni film Višnje Starešine „Stepinac – Kardinal i njegova savjest“ priča je o životu Alojzija Stepinca, o tome kako se kao čovjek i zagrebački nadbiskup nosio s najvećim izazovima 20. stoljeća, o globalnom i univerzalnom značaju njegova djela, o korijenu kontroverzi koje ga prate do današnjih dana, o relevantnosti njegova primjera i univerzalnosti njegovih poruka u današnjem vremenu. To je ujedno i priča o hrvatskoj i europskoj povijesti 20. stoljeća, kao neizostavnom kontekstu djelovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.