Kampanja 40 dana za život održat će se u rekordnih 588 gradova unatoč koronavirusu

Foto: snimka zaslona

Godišnja kampanja molitvenog bdjenja za život ’40 dana za život’, srušit će prema najavama rekord u broju gradova koji su sudjelovali ove godine, usprkos pandemiji koronavirusa.

40-dnevni godišnji događaj koji uključuje pro-life aktiviste u redovitoj molitvi ispred klinika za pobačaj, započeo je u srijedu, 23. rujna, a završit će 1. studenog.

Shawn Carney, predsjednik i izvršni direktor grupe 40 dana za život, rekao je za The Christian Post da je ove godine u bdjenju sudjelovalo 588 gradova, što je najveći broj od kada je događaj prvi put održan 2007. godine.

“Mnogi su mislili da će pandemija i građanski nemiri na našim ulicama biti faktor koji će ljude odvratiti od sudjelovanja”, rekao je dodavši “želja da se pomogne ženama i njihovoj nerođenoj djeci na vrhuncu je unatoč gotovo pet desetljeća legaliziranog pobačaja. Pokret za život postaje iz dana u dan sve veći i mlađi.

Iako se ova kampanja uglavnom odvija u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, na njihovim web stranicama navodi se da se kampanja također odvija u Ujedinjenom Kraljevstvu, Argentini, Hrvatskoj, Njemačkoj, Indiji, Nigeriji, Španjolskoj i Ugandi.

40 dana za život u Hrvatskoj

Podsjetimo, kada je Hrvatska u pitanju i ove godine će se uoči jesenske kampanje inicijative ’40 dana za život’ održati marijanske procesije za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu. Jesenska kampanja bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja održat će se u 35 gradova, na 37 mjesta bdjenja od 23. rujna do 1. studenog 2020.

> (FOTO, VIDEO) Marijanske procesije za život u 14 hrvatskih gradova – od 23. rujna do 1. studenoga

„Svjedoci smo, kroz dugogodišnji pro-life rad, da puno očeva nosi ranu spontanog ili izabranog pobačaja, a i da se mnogo namjernih pobačaja ne bi dogodilo da se otac djeteta zauzeo za svoje dijete i stao uz majku djeteta. Stoga želimo kroz tribine i predavanja tijekom ove kampanje, osvijestiti javnost o ljepoti i važnosti očinstva, a također pozvati očeve koji nose ranu pobačaja da nam se jave, kao i da se prijave za program “Iscjeljenje očeva srca” koji će se po prvi puta održati u Ludbregu, od 15. do 18. listopada.”, rekla je Petra Milković, izvršna direktorica Inicijative.

Procesije će se održati i u Bjelovaru, Čakovcu, Đakovu, Koprivnici, Križevcima, Labinu, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Vinkovcima, Virovitici i Zaboku. Točne datume i vremena procesija moguće je pratiti na web stranici www.hrvatskazazivot.com.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/The Cristhian Post