Oliverovo zdravstveno stanje se popravlja: “Drži me bokun pisme!”

Foto: snimka zaslona

Zdravstveno stanje Olivera Dragojevića uvelike se popravlja. Nalazi pokazuju da se njegov tumor na plućima značajno smanjuje, a s kemoterapijama će “stari morski vuk“ nastaviti do daljnjega ne bi li zloćudno tkivo posve iskorijenio iz svoga tijela, donosi Tabloid.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njegovoj kući posjećuju ga svakodnevno kolege sa scene

Dragojević je trenutno u Splitu, a u bolnicu odlazi samo na redovne preglede. Osnažuje ga, kaže, pozitivna misao, brižna obitelj i “bokun pisme“.

Javio nam se u utorak baš kad se spremao za jutarnju šetnjicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osjećam se dobro, lipo jedem, a sad je malo zatoplilo pa mogu i vanka povirit. Ranije me je bilo strah da ne skupim kakvu virozu. Još bi mi samo to tribalo“, kazao je ekskluzivno za Tabloid.hr Oliver dodavši kako bi poludio bez pjesme, Hajduka i prijatelja sa scene koji ga gotovo svakodnevno posjećuju.

Od Oliverovog sina Dina doznajemo pak kako su Tedi Spalato, Gibonni, Alan Bjelinski te Ante Gelo već uobičajeni gosti u domu Dragojevićevih. S njima se zabavlja, jede, a naravno uvijek sve začine i pokojom pjesmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, valja napomenuti kako je uz pijanisticu Pavicu Gvozdić i pjesnika Jakša Fiamengu, Oliver dobitnik Porina za životno djelo, a ta prestižna nagrada bit će mu uručena 23. ožujka u Splitu. To mu je čak 31. Porin, ali ovaj mu je, kaže, najdraži jer dolazi u trenutku kad mu je podrška prijatelja i kolega vrlo važna.

Spalato: ‘Oliver može biti primjer svim ljudima’

S time se slaže i Tedi Spalato koji nam je kazao kako bi na njegovom primjeru mnogi trebali učiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čovjek živi normalno, pozitivno razmišlja i to će biti presudnu u njegovoj borbi s bolešću“, kazao je Spalato za Tabloid.hr.

Prepričao nam je i susrete s Oliverom posljednjih mjeseci koje je opisao kao tipične dalmatinske, klapske marende na kojima se s posebnim guštom zapjeva.

“Ja sam zadnje vrijeme dosta u Splitu pa kod Olivera dođem i češće. Jednostavno riječima ne mogu opisati svoju sreću kad ga ugledam nasmiješenog, kad sjedne za klavijature i kad krenemo pjevati njegove stvari. Svi znamo što njemu predstavlja glazba, ona mu je sve u životu, stoga sam ponosan svaki put kad čujem onu njegovu hrapavu farbu. To je i vrlo bitno iz razloga da se malo po malo vrati u formu, da ne ispadne iz kalupa jer mu je kemoterapija bila uzrokovala neke nuspojave. Malo je bio zaglušen i gubio je glas, ali fala Bogu sad je sve drugačije“, prepričao je legendarni Tedi koji se u obitelji Dragojević osjeća kao kod kuće.

“Evo, baš prije nekoliko dana on i supruga Vesna su me zadržali na ručku. Jeli smo girice i popili po kapljicu crnoga vina kasnije uz gitaru. Obitelj ga pazi, Vesna misli na sve“, objašnjava Spalato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kako Oliver provodi dane?“, upitali smo ga.

Ne može bez Hajduka

“Hajduk i sport su mu sve. Po cijeli dan vrti kanale, upućen je u sva događanja, termine utakmica… Posljednjih dana otkako je prošlo ono ledeno doba, điraje po Rivi, ode do svog brodića, jer, njega more smiruje i ima prilično velik utjecaj na njega. Tu i tamo uspije nagovoriti obitelj da ga odvedu na Korčulu, u Velu Luku. Tamo je njegovo srce…“, kaže Tedi te dodaje kako je Oliveru teško palo otkazivanje koncerata u Spaladium Areni.

U svakom slučaju neupitno je da čitava Hrvatska ali i regija vjeruje u Oliverovu pobjedu i priželjkuju njegov povratak na scenu.

“Čujte to je prevrtljiva bolest, ali nadamo se da će ovako ostati“, kazao nam je Oliverov sin Dino uz pohvalu timu splitskih liječnika na čelu s renomiranim onkologom Eduardom Vrdoljakom koji brine za zdravlje njegovog oca.

Grašo: ‘Naši životi bili bi siromašni bez njegovog glasa’

Kako doznajemo, Oliver se ponekad čuje i s Petrom Grašom koji se trenutačno nalazi van Hrvatske.

“Zbog hrpe obveza tijekom posljednja tri mjeseca rjeđe sam se s njim viđao, ali sam ga nazvao nekoliko puta i dugo bi pričali. Bilo mi je bitno samo da se osjeća dobro i da zdravlje ide na bolje. Ja predugo poznajem Olivera da bi sve sabio u nekoliko rečenica, ali kratko ću kazati da se nadam da će se Oliver vratiti na scenu jer su naši životi bez njegovog glasa siromašni“, rekao nam je iz Njemačke Petar Grašo.

Olivera su upravo kolege sa scene, uz pažnju najbližih i terapijsku disciplinu mentalno i fizički podigli nakon što mu je sredinom prosinca prošle godine u više navrata zdravstveno stanje bilo kritično, ali uspio je provesti blagdane kod kuće odakle se i nastavio liječiti. U to vrijeme morao je čak i otkazati dva rasprodana koncerta u Spaladium Areni.

Ali, zahvaljujući mladenačkom srcu i ‘dišpetu’, Oliver je očigledno objavio rat karcinomu na plućima, kojeg će prema svemu sudeći i – pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.