Otvorene prijave za školarce na novu internetsku edukaciju: Kurikul za ljudsko dostojanstvo

Foto: SSM

Radionice u trajanju od jednog sata putem platforme Google Meet, imat će kao cilj poučiti mlade o važnosti ljudskog dostojanstva, solidarnosti, dati podršku u stvaranju i održavanju prijateljstava te poticati na akademsku i osobnu izvrsnost. Kurikul, koji je odobren od Ministarstva obrazovanja, održat će se od 4. svibnja do 5. lipnja 2020., a do sada je sudjelovalo preko 300 osnovnoškolaca.

Kroz niz interaktivnih radionica, kurikul ističe ljudsko dostojanstvo kao temelj za izgradnju identiteta i karaktera kod osnovnoškolske i srednjoškolske djece. Program polazi od holističkog pristupa, što znači da na dijete i čovjeka općenito, gleda kao na cjelovito biće koje se može razviti i ostvariti na tjelesnom, psihičkom, emocionalnom, moralnom i duhovnom planu.

Kako ističu iz udruge, “Kurikul za ljudsko dostojanstvo“ je potreban jer može nadomjestiti neke od ključnih nedostataka obrazovnog sustava u Hrvatskoj.

Radionice će provoditi volonteri iz Svjetskog saveza mladih koji imaju prethodnog iskustva provođenja radionica i rada s djecom, a dolaze iz zanimanja kao što su psihologija, medicina, edukacijska rehabilitacija i socijalni rad.

Kako ističu iz udruge, “Kurikul za ljudsko dostojanstvo“ je potreban jer može nadomjestiti neke od ključnih nedostataka obrazovnog sustava u Hrvatskoj. Prema ciljevima programa, osim pozitivnih navika i vrijednosti u svijetlu razumijevanja ljudskog dostojanstva i slobode, djecu će se također učiti o prepoznavanju sebe i bližnjeg kao cjelovito ljudsko biće te da se poštuju kao najviša vrijednost.

Kako bi djeca mogla sudjelovati u programu, roditelji se trebaju prijaviti putem obrasca do 3. svibnja 2020.

Više o udruzi Svjetskog saveza mladih Hrvatska možete saznati ovdje. 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr