Papa Franjo kanonizirao četiri redovnice

epa04715683 Pope Francis speaks to the faithful as he in St. Peter's Square during his weekly general audience, in the Vatican City, 22 April 2015. EPA/ANGELO CARCONI

Papa Franjo proglasio je svetima u nedjelju ujutro četiri redovnice koje su živjele u 19. stoljeću, dvije Palestinke, jednu Francuskinju i jednu Talijanku, pozivajući okupljene da slijede njihov “svijetli primjer”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mariam Bawardi (1846.-1878.), Marie-Alphonsine Ghattas (1843.-1927.), Jeanne Emilie de Villeneuve (1811.-1854.) te Maria Cristina dell’Immacolata (1856.-1906.) kanonizirane su tijekom mise na otvorenom na Trgu sv. Petra.

Pred okupljenima papa Franjo je pohvalio put koji su odabrale te redovnice, s njihovim portretima na pročelju bazilike.

“Ostati u Bogu i njegovoj ljubavi, najavljujući riječima i životom uskrsnuće Isusa, te svjedočeći o jedinstvu među nama i ljubavi prema svima: to su učinile četiri danas proglašene svetice”, rekao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa je govorio o osobnosti svake od četiriju žena, u prisustvu palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i francuskog ministra unutarnjih poslova Bernarda Cazeneuvea.

Mariam Bawardi utemeljila je u Betlehemu prvi karmelićanski samostan u Palestini, a Marie-Alphonsine Ghattas kongregaciju Presvete krunice u Jeruzalemu.

Papa Franjo je jučer u privatnu audijenciju primio palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa. Vatikan i palestinska država trebali bi uskoro potpisati Sporazum o pravima Katoličke crkve na palestinskom teritoriju, o čemu se pregovora već 15 godina, objavila je Sveta Stolica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.