Papa Franjo pozvao na učenje od Isusovih učenica

Papa Franjo predvodio je uskrsno bdijenje u subotu navečer u Bazilici sv. Petra u Vatikanu i pozvao katolike da uče od Isusovih učenica spoznaju čuda vjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tijekom ove noći bdijenja, treba razmisliti o iskustvu Isusovih učenica koje i nas poziva”, rekao je Papa i naglasio da su one prve otišle do Isusova groba i našle ga praznog, dok su muškarci ostali u blagavaonici posljednje večere.

“Isusove učenice nas podučavaju čudu Isusova uskrsnuća”, naglasio je, a spomen učenica je u talijanskom jeziku neuobičajen, kao da je Papa želio inzistirati na ulozi žena u Crkvi kojom dominiraju muškarci.

Misa uskrsnog bdijenja, koja slavi Isusovo uskrsnuće, vrhunac je kršćanske godine za 1,2 milijarde katolika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom slavlja Papa je podijelio sakramente krštenja, krizme i prve svete pričesti desetorim vjernicima raznih dobi i državljanstava: jednoj Kenijki, jednoj Kambodžanki, četvero Talijana, troje Albanaca i jednom Portugalcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.