Papa moli za žrtve napada na Charlie Hebdo

Papa Franjo u četvrtak je na jutarnjoj misi molio za žrtve napada na francuski satirički tjednik Charlie Hebdo, objavio je Vatikan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jučerašnji atentat nas navodi na razmišljanje o toj ljudskoj okrutnosti, o terorizmu, bez obzira je li riječ o izoliranom ili državnom terorizmu. To je okrutnost na koju je čovjek sposoban”, rekao je svakodnevnoj misi u rezidenciji Sveta Marta koju je posvetio žrtvama.

“Molimo za žrtve te okrutnosti. Toliko žrtava! I molimo se za okrutne osobe, da im Gospodin preobrati srce”, rekao je Papa, prenosi vatikanska tiskovna služba.

U papino ime, državni tajnik Pietro Parolin uputio je nadbiskupu Pariza Andre Vingt-Trois brzovaj sućuti u kojem se Papa pridružuje žalovanju svih Francuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sveti otac ponovno osuđuje nasilje koje stvara patnju i traži Boga da daruje mir, poziva obitelji u iskušenju i Francuze na dobrobiti božanskih blagoslova”, dodao je u brzovaju dok se Vingt-Trois nalazi u Rimu u dugo planiranom posjetu.

Papa je također na društvenoj mreži Twitter na svim jezicima poslao poruku “Molitve za Pariz”.

Jose Bergoglio je u srijedu već “najoštrije” osudio užasan atentat u srijedu na Charlie Hebdo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je također uputio poziv svima da se svim sredstvima suprostave širenju mržnje i svih oblika nasilja, fizičkog ili moralnog, koje uništava ljudski život i dignitet osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.