Papa na Božić poziva na povratak pravim životnim vrijednostima

Papa Franjo uveo je u četvrtak 1,2 milijarda rimokatolika u Božić, pozivajući sve ljude “opijene” posjedovanjem materijalnih bogatstava i površnim prividima da se vrate pravim životnim vrijednostima.

Predvodeći božićnu misu u bazilici sv. Petra pred gotovo 10.000 ljudi, Papa je istaknuo da je Božić vrijeme da “ponovno otkrijemo tko smo”.

Kazao je da bi svi trebali dopustiti da jednostavnost djeteta Isusa, rođenog u siromaštvu u jaslicama unatoč njegovoj božanskoj prirodi, prožme njihov duh i nadahne njihov život.

“U društvu prečesto opijenom konzumerizmom i hedonizmom, bogatstvom i ekstravagancijom, prividima i narcizmom, to Dijete poziva nas da budemo trezveni, drugim riječima jednostavni, uravnoteženi, dosljedni, da možemo vidjeti i činiti ono što je važno”, rekao je.

Papa je u propovijedi ponovno stavio naglasak na neke od najvažnijih tema svojeg papinstva: milosrđe, suosjećanje, empatiju i pravdu.

“U svijetu koji je prečesto nemilosrdan prema grješniku i popustljiv prema grijehu, moramo njegovati snažan osjećaj za pravdu, razlikovati dobro od zla i činiti Božju volju”, rekao je.

Papa je istaknuo da dijete Isus poziva sve da promisle kako postupaju prema drugima.

“U kulturi ravnodušnosti koja je nerijetko okrutna, naš životni stil trebao bi umjesto toga biti pobožan, ispunjen empatijom, suosjećanjem i milosrđem, napajan svakodnevno na vrelu molitve”, poručio je.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/h
Photo: fah