Pogledajte online premijeru hit komedije ‘Pacijent doktora Freuda’ u izvedbi Teatra Gavran od 12 sati

Foto: Teatar Gavran

S ciljem da publika uživa u kazališnim predstava i kada je kazalište zatvoreno Teatar GAVRAN je odlučio ljubiteljima kulture pustiti online predstavu autora Mire Gavrana Pacijent doktora Freuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazališnu hit komediju Pacijent doktora Freuda u izvedbi Teatra GAVRAN možete gledati iz vlastitog doma online od ove subote 25. 04.2020. u 12:00 sati i to s titlovima na engleskom jeziku na www.cro-kultura.com i na web i društvenim stranicama Teatra GAVRAN.

Posebnost ove internetske premijere je u tome što će biti dostupne dvije snimke s dvije glumice Ana-Marijom Percaić i Katarinom Baban, koje igraju u Pacijentu doktora Freuda . Ulogu dr. Freuda tumači Peđa Gvozdić dok u ulozi Adolfa Hitlera nastupa Jakov Gavran. Ova svojevrsna groteska tematizira susret Adolfa Hitlera i njegove zaručnice Christine sa slavnim psihoanalitičarom Sigmundom Freudom 1919.godine u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Adolf uspije nagovoriti svoju djevojku da zatraže od psihijatra stručnu pomoć kako bi im pomogao razriješiti probleme u seksualnoj komunikaciji.

Tridesetogodišnji Hitler, na Freudovu kauču, razotkrit će ponore svoje psihe i frustracija, koje će ga dvadesetak godina potom usmjeriti prema najvećem ratu u povijesti. Sva tri karaktera uvjerljivo su oslikana, što glumcima pruža velike interpretativne mogućnosti. Ovaj Gavranov tekst do sada je imao 12 premijernih izvedbi diljem svijeta i preveden je na 10 jezika.

Mladi talentirani glumci s puno energije i humora poigravaju se temom seksualnosti dovodeći u pitanje stereotipe koji se vezuju uz glasovita povijesna lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ulogu Adolfa Hitlera Jakov Gavran je dobio Nagradu ZLATNA MURVA za najboljeg mladog glumca na Festivalu Glumište pod murvom u Skradinu 2011.godine.

Autor: Miro Gavran
Glume: Peđa Gvozdić (Sigmund Freud), Jakov Gavran (Adolf Hitler), Ana-Marija Percaić/Katarina Baban (Christine)
Režija: Robert Raponja
Scena i kostimi: Jasmina Pacek
Glazba: Peđa Gvozdić
Oblikovanje svjetla: Mario Vnučec i Robert Pavlić
Šminka: Ružica Miler i Zdenka Mihelj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.