Pokrenuta ‘crowdfunding’ kampanja za dokumentarac ‘Modri kavez’

Redateljica Bruna Bajić pokrenula je ‘crowdfunding’ kampanju kako bi prikupila sredstva za završetak svog dugometražnog dokumentarnog filma “Modri kavez”, o životu hrvatskih pomoraca kojime želi, kao kći jednog od njih, odati počast svima čije je živote obilježilo more i pomorstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je potpomognut sredstvima Grada Splita i Hrvatskog audiovizualnog centra, a sada je u fazi završetka snimanja i početnoj fazi postprodukcije. Redateljica najavljuje kako će film otkriti tajne pomoračkih života, njihovih obitelji, snove, talente, strahove, nadanja i nebrojene pustolovine te tako skinuti stigmu s klišea i otvoriti nove horizonte o toj temi.

“Moj otac je i sam kapetan 30 godina. Još kao malo dijete, ispraćala sam ga suzama i dočekivala osmijehom. Veliki mi je izazov posvetiti ovaj film ocu i pokazati ga vama, i cijelome svijetu, s nadom da ce hrabrost ljudi koji odlaze na daleka mora kako bi obitelji mogle opstati obići svojom jedinstvenom dojstojanstvenošću čitav svijet”, ustvrdila je Bajić u pozivu na potporu projektu.

Film kroz dvanaest priča progovara o tajnama, prednostima i manama, kao i specifičnostima pomoračkog poziva, a zamišljen je i kao edukativni dokumentarni film koji će se pokazivati u pomorskim školama i fakultetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ekipi filma su još kamerman Darko Škrobonja, montažer Sandro Baraba, snimatelj zvuka Luka Radica, autor glazbe Nikola Džaja i producentica Žana Bajić, a kako je za završetak filma potrebno još sredstava, pokrenuli su kampanju prikupljanja sredstava na platformi Indiegogo, izvijestio je HAVC.

Bruna Bajić je magistrica Filma, medijske umjetnosti i animacije na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a dosad je snimila više od 20 kratkih i srednjemetražnih filmova, među ostalim i dokumentarni film o hrvatskom pijanisti Maksimu Mrvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.