Predavanje o postabortivnom sindromu “Izlazak iz tame”

Udruga Hrvatska za Život i Hrvatsko katoličko liječničko društvo organiziraju 8. studenoga predavanje „Izlazak iz tame – postabortivni sindrom i što o njemu trebate znati“, Zagrebu, na adresi Praška 6, u 19h.

„Postabortivni sindrom (PAS) vrsta je posttraumatskog stresnog poremećaja koji pogađa mnoge žene nakon pobačaja”, rekla je Dijana Brozović iz udruge Hrvatska za Život.

“Neki od simptoma PAS-a su tjeskoba, depresija, suicidalne misli i uznemirujuća sjećanja na počinjeni pobačaj. Nažalost, većina žena nije informirano o PAS-u i drugim štetnim posljedicama koje donosi pobačaj, stoga nam je želja da Grad Zagreb i druge institucije adresiraju ovaj javnozdravstveni problem te da trudnice koje se odlučuju na pobačaj informiraju o PAS-u i njegovim negativnim posljedicama. Žene imaju pravo znati i donijeti informiranu odluku”

Na tribini 8. studenoga će na temu postabortivnog sindroma govoriti dr. sc. Petar Bilić, psihijatar u bolnici Vrapče, gđa Lidija Dugan, voditeljica programa za ozdravljenje od post-abortivnog sindroma „Oprostom oslobođene“ te jedna majka o svojem iskustvu postabortivnog sindroma.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr