Predstavljena Kraševa Zagrebačka katedrala u bijeloj čokoladi

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Kraševa Zagrebačka katedrala u bijeloj čokoladi predstavljena je u utorak 14. prosinca 2021. u dvorani “Vijenac” Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu. Ovaj jedinstveni suvenir predstavili su g. Slavko Ledić, predsjednik uprave Kraša, gđa Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, i mons. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkoga i potpredsjednik Odbora za obnovu katedrale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

G. Ledić izrazio je zadovoljstvo što je Zagrebačka katedrala u bijeloj čokoladi novi slatki suvenir u kolekciji hrvatskih suvernira, koju čine Orlandov stup u Dubrovniku, Dioklecijalnova palača u Splitu i Tvrđava sv. Nikole u Šibeniku. Također, istaknuo je kako će dio sredstava od prodaje biti doniran u fond za obnovu Zagrebačke katedrale, a objavio je i kako je Kraš odlučio donirati 50 tisuća kuna za obnovu.

Gđa Bienenfeld naglasila je kako ju veseli što je projekt realiziran te kako vjeruje kako će brojni turisti ovaj slatki suvenir ponijeti svojim kućama kao uspomenu na Zagreb i Hrvatsku.

Okupljenima se obratio i mons. Koren koji je istaknuo kako mu je posebno drago što Kraš prepoznaje i vrednuje našu baštinu. “Toliko je različitih gorčina u našim životima da nam je potrebno maštovitosti da jedni drugima zaslađujemo život. Upravo to što smo kadri misliti jedni na druge i drugima zasladiti živote posebno mi je lijepo. Naša katedrala je ranjena, zatvorena, ona je pred velikom i zahtjevnom obnovom, no ona je simbol naše kulture i identiteta te govori o našoj duhovnoj i kulturnoj baštini. Zahvaljujući Krašu i tolikim drugima ona će biti otvorena i sačuvana za buduće generacije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim same čokolade, ovaj suvenir sadržava i knjižicu o povijesti same Katedrale.

Zagrebačka katedrala u bijeloj čokoladi moći će se nabaviti u Kraševim trgovinama po cijeni od 199,99 kuna, a dio prihoda od prodaje bit će na godišnjoj razini doniran za obnovu Zagrebačke katedrale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.