Predstavljeni novi naslovi u biblioteci Hosana

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 30. kolovoza predstavljeni su novi naslovi u biblioteci HOSANA, a naslove je predstavio mr. sc. Petar Balta glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popularni Verbumov izdavački niz HOSANA koji donosi knjižice molitava i pobožnosti za najširu publiku koje su omiljene čitateljima svih generacija sada je bogatiji za šest novih izdanja.

Prva od novoobjavljenih knjižica jest Pobožnost sv. Josipu Kupertinskom, svecu koji je poznat kao zagovornik i moćni zaštitnik učenika i studenata. Knjižica sadrži dvije devetnice i brojne molitve ovom svecu za pomoć na ispitima, različitim testovima, za uspjeh tijekom studiranja i obrazovanja, osobito onima koji se na tomu putu susreću s različitim poteškoćama i zaprekama. Ovaj svetac osim što je zaštitnik učenika i studenata i svih koji polažu ispite i različite testove, ujedno je i zaštitnik osoba s mentalnim poteškoćama i oboljenjima, putnika, astronauta i pilota. Posebno ga zazivaju oni koji se osjećaju neprihvaćeni, nevoljeni i osamljeni.

Druga knjižica iz niza HOSANA donosi posebnu pobožnost koja se razvila prema svetoj obitelji, Isusu, Mariji i Josipu te je postala jedna od omiljenih među vjernicima diljem svijeta. Pobožnost svetoj nazaretskoj obitelji sadrži devetnicu, brzu devetnicu u žurnim i teškim životnim situacijama, sva četiri otajstva Gospine krunice, litanije i krunicu sv. nazaretskoj obitelji te različite molitve svetoj obitelji za razne potrebe u obiteljskomu i osobnom životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjižica Pobožnost sv. Mihaelu arkanđelu sadrži devetnicu, krunicu, litanije, molitvu i čin posvete sv. Mihaelu arkanđelu, a sadržaj je obogaćen i izvještajem o ukazanjima sv. Mihaela u Garganu gdje se nalazi njegovo najveće svetište koje je posjetilo nekoliko papa, a među njima i Ivan Pavao II. Svetome Mihaelu osobito se moli za zagovor u bolesti duše i tijela te na času smrti kada je njegova snažna pomoć još potrebnija i kada je duša pod vrlo teškim napadima Sotone.

Molitvena knjižica Dnevna predanja sadrži dnevno predanje Duhu Svetome, Milosrdnomu Isusu, Nebeskoj Majci i omiljenomu svecu, sv. Antunu Padovanskom, kao poticaj za svakodnevnu molitvu. U knjižici se nalaze i brojne poticajne i poučne priče o važnosti molitve i dnevnim prikazanjima Bogu te poticajni tekst Pouzdaj se u mene.

Molitveni priručnik za privatnu upotrebu naslova 7 minuta za tvoju dušu sadrži prigodna razmatranja i poticajne duhovne priče za svaki dan tijekom tri tjedna, a za dnevno razmatranje i molitvu bit će dovoljno odvojiti samo sedam minuta. Uz ovu vrlo praktičnu knjižicu svatko će dobiti poticaj da svakoga dana barem sedam minuta odvoji za svoju dušu što nije ni dugo ni teško, a može biti jako korisno i dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjižica Molitve u potrebi sadrži brojne i raznovrsne molitve koje su povezane s različitim situacijama, potrebama i poteškoćama u kojima se često u životu nađemo. U ovoj knjižici nalaze se i korisni savjeti kako moliti, koje su najčešće zapreke u molitvi, što je to prava molitva te nekoliko važnih uputa o duhovnomu molitvenom životu. Također, ovdje se nalaze i molitve u raznim potrebama, u životnim poteškoćama, za različite potrebe obitelji, za zdravlje duše i tijela, za obraćenje, za snažniju vjeru te misli o molitvi i patnji.

Knjižice su priređene u manjem formatu kako bi bile prikladnije za molitve, a svaka od njih je lijepo grafički oplemenjena te tiskana u koloru na visoko kvalitetnom papiru i pristupačne cijene. Sve knjižice su dostupne u knjižarama Verbum, kao i putem linka web knjižare www.verbum.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.