Premijera plesne predstave HERmIna

Zagrebačka premijera plesne predstave HERmIna održat  će se u Zagrebačkom plesnom centru u četvrtak 8. siječnja s početkom u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava će se reprizno izvesti u Zagrebačkom plesnom centru u petak 9.1. i u subotu 10.1., također s početkom u 20 sati.

Predstava je premijerno prikazana u sklopu Festivala plesnih perspektiva UKREP u Ljubljani te je kao završni rad na Akademiji za ples ocijenjena najvećom ocjenom.

Koreografiju i izvedbu potpisuju tri mlade plesačice i koreografkinje: Lara Bubić, Anja Rupnik i Kasija Vrbanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava spaja tri različita pristupa temi, zasnovanoj na romanu Stepski vuk Hermana Hessea. Kao i sam roman, predstava se bavi pitanjima kompleksnosti  ljudske prirode. Tu kompleksnost u predstavi prikazuju Lara Bubić, Anja Rupnik i Kasija Vrbanac- svaka kroz svoj vlastiti, subjektivni pristup.

Ulaznice je do petka 9.1. do 16 sati moguće rezervirati na: ulaznice@plesnicentar.info

Više detalja na: http://plesnicentar.info/hr/predstave/776-hermina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suvremena plesna predstava HERmIna nastala je kao rezultat kolaboracije triju mladih plesačica i koreografkinja u sklopu praktičnog djela diplomskog projekta. Predstava spaja tri različita pristupa temi, koja je zasnovana na romanu Stepski Vuk Hermana Hessea. Kao i u samoj knjizi, bavi se pitanjima kompleksnosti i mnogostrukosti čovjekove ličnosti.Tu mnogostrukost u predstavi prikazuju Lara Bubić, Anja Rupnik i Kasija Vrbanac svaka sa svojim subjektivnim pristupom. Lara Bubić kao ishodišnu točku uzima prostorne kompozicije i konstrukcije, Anja Rupnik pristupa sa stajališta plesa kao autonomne umjetnosti, dok Kasija Vrbanac pristupa temi baveći se ideologijama plesnog tijela.

Predstava je premijerno prikazana u sklopu Festivala plesnih perspektiva UKREP u Ljubljani te je kao završni rad na Akademiji za ples ocjenjena najvećom ocjenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.