Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata: Pročitajte raspored i podatke o regulaciji prometa!

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, bit će u utorak 31. svibnja 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncelebrirano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici u 19 sati predvodit će uzoriti gospodin kardinal Robert Sarah, pročelnik Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata.

“Veoma sam uzbuđen što dolazim u Zagreb. Uistinu se divim Hrvatima i njihovoj vjernosti Crkvi, čak i u teškim vremenima koja su preživjeli i koja preživljavaju uslijed ekonomske krize. No danas, Hrvatska mora pronaći snagu za novi život, s društvenog, kulturnog i ekonomskog aspekta. Prekrasno je da taj nov život može biti natopljen kršćanskim korijenima koji su oduvijek tkali ovu zemlju. Nadamo se da Hrvatska može biti primjer drugim dijelovima Europe koji pate od nihilizma što prijeti iščeznućem bilo kakvog vjerskog duha na Zapadu, a time i nestankom naravi Zapada”, poručio je kardinal Sarah u intervjuu prije dolaska u Hrvatsku.

Nakon mise uslijedit će procesija sa svijećama od Katedrale, Bakačevom ulicom, Trgom bana Josipa Jelačića te Ilicom, Mesničkom, Trgom sv. Marka do Kamenitih vrata, gdje će svečanost završiti molitvom i blagoslovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procesijski hod završit će molitvom pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata.

Temeljem Prethodne suglasnosti Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Klasa: UP/I-340-08/16-03/069, Ur. broj: 251-13-41/1-40-16-2, od 12. 05. 2016. godine, te rješenjem MUP-a Policijske uprave zagrebačke, Broj: 511-19-22/1-UP/I-3659/16, od 27.05.2016. godine, tom će prigodom biti privremeno obustavljen promet od 20 do 22 sata na Kaptolu od broja 1 do Kamenitih vrata u gore navedenim ulicama.

U slučaju kiše procesija se neće održati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.