Raspisan natječaj za kratku priču – satiru

Foto: Thinkstock

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuju natječaj za kratku priču – satiru, izvijestilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, a kako se navodi, svaki sa samo jednim radom.

Tema kratke priče – satire je slobodna.

Kratka priča – satira ne smije biti objavljena, a može imati najviše 300 redaka (18.000 slovnih znakova, s prazninama).
Natječaj je anoniman pa kratke priče – satire treba slati ispisane u pet primjerka i na CD-u, sve označeno šifrom, na adresu: Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom „Natječaj za kratku priču – satiru”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostale podatke: puno ime autorice ili autora, adresu, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj omotnici.

Nepotpune prijave i priče koje nisu satiričnog karaktera te ne udovoljavaju ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.

Kratke priče – satire će ocijeniti žiri sastavljen od književnika i/ili književnih kritičara, koje će imenovati Organizacijski odbor, te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa.
Prva nagrada je u iznosu od 2.000,00 kn neto, druga u iznosu od 1.500,00, kn neto, a treća nagrada u iznosu od 1.000,00 kn neto.
Žiri će načiniti izbor od 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na mrežnoj stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara 15. studenoga 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča – satira bit će organizirano u okviru manifestacije „Slavko Kolar – književni dani” 2. prosinca 2017. u Čazmi.

Natječaj traje do 30. rujna 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.