Raspisan natječaj za Nagradu Vicko Andrić

Zagreb, 22.09.2017. - Svečanost dodjele Nagrade „Vicko Andrić“ za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj. Na fotografiji nagrade. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Odbor „Nagrade Vicko Andrić“ raspisao je natječaj za dodjelu istoimene nagrade koja je dodjeljuje za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine, prijedlozi se šalju do konca svibnja na adresu Ministarstva kulture.

Nagrada se dodjeljuje za postignuća u: konzervatorsko-restauratorskim radovima na očuvanju kulturne baštine, istraživanju i dokumentiranju kulturnih dobara, razvoju konzervatorske i konzervatorsko-restauratorske struke i unaprjeđenju sustava zaštite kulturne baštine i očuvanju i obogaćenju ukupnog fundusa kulturne baštine Republike Hrvatske.

Nagrada se dodjeljuje kao godišnja, nagrada za životno djelo i kao nagrada za doprinos lokalnoj zajednici.

Prijedloge za dodjelu „Nagrade Vicko Andrić“ mogu podnijeti građani, udruge građana, ustanove, trgovačka društva, tijela državne vlasti, lokalne i regionalne samouprave, vjerske zajednice i druge fizičke i pravne osobe.

Prijedlozi kandidatura primaju do 30. svibnja na adresu: Ministarstvo kulture, Odbor „Nagrade Vicko Andrić“, Runjaninova 2, 10000 Zagreb.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina