„Ratni dnevnik“ na Dan domovinske zahvalnosti u Akvariju

Scenska igra motivirana “Ratnim dnevnikom” Džemile Bukovice u režiji Ante Vlahinića premijerno će biti izvedena u utorak, 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i ujedno Dan hrvatskih branitelja u 21,30 sati u Akvariju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ratni dnevnik” dnevnički je zapis autorice Džemile Bukovice, koji prati svakodnevicu ratnog Dubrovnika u razdoblju od 1. listopada 1991. godine do 23. studenog 1992. godine, objavljen 2011. u izdanju dubrovačkog ogranka Matice hrvatske.

Svojim dnevnikom, autorica nam je ostavila sjećanje na ono što se događalo i kako se živjelo u danima rata u Dubrovniku. Inače turistička djelatnica, Džemila Bukovica u vrijeme rata postaje dopisnica više svjetskih medija i poduzima sve napore da vijesti o razaranju Dubrovnika dopru u svijet. Ne slučajno, „Ratni dnevnik“ izvest će se u Akvariju, u Svetom Ivanu, koji je u vrijeme rata bio u funkciji skloništa i to baš na Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja kojeg Hrvatska obilježava kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.

„Ratni dnevnik“ na scenu postavlja redatelj Ante Vlahinić, scenografiju potpisuje Marin Gozze, oblikovanje svjetla Marko Mijatović, glazbu Ibrica Jusić, a igraju Hrvoje Sebastian, Lujo Kunčević, Ibrica Jusić i Glorija Šoletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon premijerne izvedbe u utorak, 5. kolovoza, „Radnik dnevnik“ će biti izveden i 14. kolovoza s početkom u 21,30 sati u Akvariju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.