Ravnateljica zagrebačkog vrtića zabranila djeci izradu cvjetnih aranžmana za blagdan Svih svetih?

tomašević vrtić jabuka
Foto: Fah, snimka zaslona, iStock by GettyImages; Fotomontaža: Narod.hr

Nakon skandala ekstremno lijeve zagrebačke vlasti s Tomislavom Tomaševićam na čelu (Možemo) s projekcijama na zagrebačkim fontanama za svetkovinu Svih svetih, novi primjer ideološkog prijepora i vjerske nesnošljivosti u hrvatskoj metropoli i to, kako navodi Z1 televizija, u dječjem vrtiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Četiri laži dogradonačelnika Korlaeta u vezi projekcija svetaca i blaženika na zagrebačkim fontanama
> Nova hajka Možemo na crkvu u Rudešu: Evo što su radili na Mjesnom odboru
> Povodom Svih svetih: Evo kako je izgledala projekcija Tomaševića (Možemo) umjesto hrvatskih svetaca i blaženika na fontanama

U dječjem vrtiću “Jabuka”, u zagrebačkoj Trnavi – prema tvrdnjama ogorčenih roditelja – ravnateljica je djeci zabranila izradu cvjetnih aranžmana za najmilije, povodom blagdana Svih svetih, navodi Z1 televizija.

Obrazloženje je navodno bilo da vrtić “Jabuka” nije vjerski vrtić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I popularna emisija Bujica Z1 televizije također donosi prilog uz razgovor ogorčene majke.

> Prof. Zlatko Miliša: ‘Vode li zagrebački nasrtaji rodne ideologije na vrtićku djecu ozakonjenju pedofilije?’
> U ime obitelji u javnoj raspravi oko mjere Roditelj odgojitelj: Tomaševićeva vlast nije provela nikakvu analizu niti istraživanje, evo što predlažemo
> Roditelji odgojitelji u javnoj raspravi, Tomaševićeva vlast vidljivo ideološki forsira smještanje djece u dječje vrtiće

Djeca su aranžmane godinama s radošću izrađivala, bez ikakvih problema i roditelji su s takvom aktivnošću – bez obzira na vjeru ili nacionalnost – bili zadovoljni… Ravnateljica sada odgovornost prebacuje na odgojitelje, međutim, roditelji tvrde da je to laž i uvjereni su kako je na djelu ulizivanje novoj gradskoj upravi, na čelu s radikalno lijevim Tomislavom Tomaševićem…, navodi Bujica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narod.hr od ravnateljice dječjeg vrtića “Jabuka” zatražio je komentar povodom tih navoda oko svetkovine Svih svetih. Također smo zatražili i informacije o predstojećem blagdanu svetog Nikole, darivanju djece te božićnim blagdanima. Do objave teksta, odgovor nismo dobili.

Peternel: “Vlast pokazuje da ne želi biti vlast svih građana grada Zagreba, nego jedne određene ideološke skupine”

Igor Peternel, predsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba i zastupnik u Skupštini Grada Zagreba, gostujući u Bujici, komentirao je ovaj slučaj istaknuvši da vlast zadaje smjer.

> Kako udruga Status M pod krinkom ‘rodne ravnopravnosti’ nameće LGBT i rodnu ideologiju djeci od 3 do 12 godina?
> Dok se Tomašević PR-ovski slika s djecom, na otvorenju škola ih nema: Roditelji pitaju – zašto su zabranjene pripremljene priredbe? Evo što kaže Grad
> Peternel: Možemo želi spriječiti izgradnju crkve na Rudešu protivno volji građana
> Zagrebački gradonačelnik Tomašević zabranio zastave Hoda za život, pa objesio LGBT zastave

“Kada zada smjer, a dala je u primjerima oko crkava, dala je primjerom oko Hoda za život, odnosno nejednakim vrednovanjem u smislu gradske podrške skupu Hod za život i skupu “gay prideu”. Vlast se pokazuje da ne želi biti vlast svih građana grada Zagreba, nego jedne određene ideološke skupine. S obzirom da su zadali smjer, sada se pokazuje da se sve ove ravnateljice i ravnatelji, onih ustanova čiji mandati ovise o njihovoj volji, žure da im se što bestidnije dodvore i pokažu da su na njihovoj liniji i da dobiju drugi mandat. Ravnateljica je imala prilike vidjeti da su mnogi Bandićevi kadrovi koji su pokazali spremnost promijeniti kaput – ostali”, podsjeća Peternel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje ako Tomašević slučajno bude tražio da se curice oblače u mušku odjeću a dečki u haljine, Peternel je kazao “ništa ne isključujem.

Više o prilogu pogledajte u emisiji Bujica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.