Rekordan prihod s dražbe privatnih Rockefellerovih umjetnina – 830 milijuna dolara

Foto: fah

Dražba stoljeća na kojoj su ponuđene umjetnine iz zbirke pokojnoga američkog milijardera Davida Rockefellera i njegove supruge Peggy ostvarila je prihod od 830 milijuna dolara, što je apsolutan rekord kada je posrijedi aukcija predmeta iz privatne zbirke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predmete je na aukciji ponudio njegov unuk, a radilo se o više od 1500 predmeta ponuđenih kupcima iz cijelog svijeta u zgradi aukcijske kuće Christie’s na Manhattanu.

Među eksponatima su bili radovi Moneta, Picassa, Rivere, Kooninga, Miroa, Hoppera, Gaugina kao i razni ukrasni porculanskih predmeti iz cijelog svijeta, namještaj i mnoge osobne stvari pokojnog multimilijardera.

Dražba je počela 8. svibnja i trajala je tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Rockefeller umro je u ožujku 2017. u dobi od 101. godine i bio je sin Johna Davisona Rockefellera i unuk legendarnoga naftnog magnata Johna D. Rockefellera koji je umro 1937. u 97.

Rockefelleri su poznati po donacijama stotina milijuna dolara za financiranje umjetnosti, obrazovanja te medicinskih ustanova i istraživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.