Rijeka: Premijera ‘Malog princa’ u Gradskom kazalištu lutaka 29. siječnja

Foto: gkl-rijeka.hr

Gradsko kazalište lutaka Rijeka u koprodukciji s Lutkovnim gledališčem Ljubljana premijerno će 29. siječnja izvesti predstavu “Mali princ – Pjesma o ljubavi”, Jere Ivanc po motivima Antoinea de Saint-Exuperyja, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redateljica predstave je Yulia Roschina, dramaturginja Staša Prah, scenografkinja i kostimografkinja Vasilija Fišer, autorica glazbe, zvučnih efekata i video projekcija Mateja Starič, koreografkinja Magdalena Reiter a nastupaju glumac riječkog kazališta Tilen Kožamelj i glumica ljubljanskog Zala Ana Štiglic.

Premijera u Ljubljani bila je 17. siječnja.

Ravnateljica GKL Rijeka Magdalena Lupi Alvir istaknula je da ovo nije samo prijenos priče “Malog princa” na scenu, nego suptilan i poetičan prikaz te knjige. Predstava se bavi intimom i ljubavlju, nije klasična lutkarska predstava, nego igrana dramska uz video projekcije i korištenje lutkarske tehnike na momente, rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava je namijenjena djeci starijoj od 12 godina, a to je novina na sceni GKL Rijeka, pokušaj obraćanja uzrastu koji uglavnom nije primarno zainteresiran za kazališne predstave, a time se ostvaruje i misija rada s publikom, rekla je ravnateljica Lupi Alvir.

Redateljica predstave Yulia Roschina rekla je da su u početku namjeravali učiniti pravu lutkarsku predstavu za djecu stariju od pet godina, ali da je tijekom rada na njoj zaključeno da se krene drugim smjerom.

Voditeljica programskog pravca Dječja kuća projekta EPK 2020 Jelena Milić navela je da je ova predstava dio potprograma Dječje kuće nazvan “Priče s krova”, u kojem se razvijaju programi suvremene izvedbene forme, poput pripovjednog kazališta ili lutkarsko kazalište u kombinaciji s drugim medijima. Višeslojnost “Malog princa” u ovoj izvedbi pokazuje smjer u kojem želimo ići u okviru Dječje kuće 2020. godine, kao i odlučnost da ne podcjenjujemo publiku, kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.