Rijeka slavi dan grada i blagdan sv. Vida

sveti vid
Foto: Roberta F., commons.wikimedia.org

Rijeka u četvrtak raznim događanjima slavi Dan grada Rijeke i Blagdan svetog Vida zaštitnika grada, a uvečer će biti održana središnja svečanost – svečana procesija od katedrale sv. Vida, ulicama grada, do Trga riječke rezolucije, na kojemu će euharistijsko slavlje predvoditi gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros je održana sveta misa na talijanskom jeziku koju je u Katedrali sv. Vida predvodio tršćanski biskup mons. Eugenio Ravignani. Slijedi pontifikalna misa i dodjela medalja sv. Vida zaslužnim vjernicima laicima koju predvodi riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić, također u Katedrali sv. Vida. Popodne će Riječani i gosti moći vidjeti kolo Bokeljske mornarice uz pratnju Gradske glazbe Trsat, a za uvečer su najavljeni koncert mladih riječkih nada – Antonele Doko, Antonia Krištofića, Matee Dujmović i prijatelja te predstava „Lukobran 1707“ ansambla Intermezzo.

Na pomoćnom nogometnom igralištu Kantrida danas i sutra bit će održan 22. međunarodni turnir „Vid 2017.“ u organizaciji Nogometnog kluba Doker.

U sklopu Dana svetog Vida u Rijeci se od 11. lipnja održavaju razni kulturni, vjerski, gastro i sportski programi, a jučer su u HNK Ivana pl. Zajca, na Svečanoj akademiji u povodu Dana grada Rijeke i Blagdana sv. Vida, dodijeljene godišnje nagrade i plakete te nagrada Grada Rijeke za životno djelo, koja je pripala prof. Stipanu Jonjiću i, posmrtno, fra Serafinu Sabolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu Dana sv. Vida u petak će u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku biti održan 10. festival popularne duhovne glazbe Vidfest, na kojem će nastupiti devet izvođača. Sav prikupljeni prihod bit će darovan riječkom hospiciju „Marija Krucifiksa Kozulić“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.