“Sada je sve zapravo dobro” najbolja predstava 24. Marulićevih dana

Nagradu Marul za najbolji suvremeni dramski tekst izveden na 24. Marulićevim danima dobila je drama Moj sin samo malo sporije hoda Ivora Martinića, a najbolja predstava festivala je Sada je, zapravo, sve dobro, autorski projekt Olje Lozice u izvedbi ansambla Zagrebačkog kazališta mladih. Odlučio je tako Ocjenjivački sud festivala hrvatske drame 24. Marulčićevi dani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olja Lozica je dobila Marula za režiju predstave Sada je, zapravo, sve dobro. Marule za glumačka ostvarenja dobili su glumci Miloš Biković za ulogu Branka u predstavi Moj sin samo malo sporije hoda, te Bojan Navojec za ulogu Muškarca u predstavi Trebalo bi prošetati psa.

Marul za umjetničko ostvarenje, (scenografiju, kostimografiju, dizajn svjetla, originalnu glazbu itd.) bit će dodjeljena Juraju Glasinoviću i Ivani Škrabalo za scenografiju predstave Sada je, zapravo, sve dobro.

Nagrada publike ide predstavi Trebalo bi prošetati psa Tomislava Zajeca u režiji Franke Perković i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu koja je dobila prosječnu ocjenu gledatelja 4,53. Žiri čitatelja glavnog medijskog pokrovitelja 24. Marulićevih dana, dnevnog lista Slobodna Dalmacija za najboljeg glumca proglasio je Bojana Navojca. Marula za dramaturgiju predstave/dramatizaciju/adaptaciju ocjenjivački sud ove godine nije dodijelio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.