Sastanak Organizacijskog odbora SHKM-a: U nedjelju na Laudato TV nova emisija posvećena susretu mladih ‘Priprema, pozor, SHKM’

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

U prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stola održan je u ponedjeljak, 17. veljače 2020. godine, pod predsjedanjem mons. Mije Gorskog treći sastanak Organizacijskog odbora Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM), koji će se pod geslom “Što god vam rekne, učinite!” (Iv 2, 5) održati 9. i 10. svibnja 2020. godine u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uvodne molitve koju je predvodio mons. Mijo Gorski usvojen je zapisnik s prethodnog sastanka te je analizirano dosad učinjeno s obzirom na zadatke koji su povjereni pojedinim pododborima.

Tajnica Odbora gospođa Ivana Bosiljevac obavijestila je o dosadašnjem tijeku prijava obitelji domaćina i volontera za susret te ostalim upitima koji pristižu u tajništvo Odbora. Zaključeno je da se prijave za obitelji domaćina i volontere nastavljaju do 31. ožujka ove godine.

Zbog složenosti organizacijskih potreba i zadaća vezanih uz održavanje Susreta mladih te suradnje s Ministarstvom unutarnjih poslova RH i predstavnicima gradskih vlasti u sklopu Organizacijskog odbora djelovat će i Pododbor za odnose s Ministarstvom unutarnjih poslova te Gradom Zagrebom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Pododbora za medije preč. Borna Puškarić obavijestio je da je pokrenuta mrežna stranica Susreta hrvatske katoličke mladeži na kojoj je moguće pronaći sve informacije vezane uz susret te novosti oko pripreme koje su odvijaju. Također, istaknuo je da će u nedjelju 23. veljače 2020. godine na Laudato TV biti emitirana druga po redu emisija posvećena susretu mladih “Priprema, pozor, SHKM”.

Na sastanku su sudjelovali članovi Organizacijskog odbora: zagrebački pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, generalni vikar mons. Tomislav Subotičanec, nadbiskupijski ekonom preč. Tomica Šestak, ravnatelj UZUK-a preč. Ivica Budinšćak, pročelnik Tiskovnog ureda preč. Borna Puškarić, župnik župe sv. Blaža u Zagrebu mons. Zlatko Koren, profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu dr. sc. Krunoslav Novak, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva vlč. Jakov Rađa, vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije vlč. Tomislav Hačko, upravitelj župe sv. Nikole Biskupa u Bistri vlč. Tomislav Kralj, predsjednik SKAC-a Palma p. Tomislav Špiranec, povjerenik za mlade Franjevačke mladeži fra Filip Đurđević, voditeljica Zbora mladih Zagrebačke nadbiskupije Josipa Šunjo, voditeljica Temeljne formacije animatora Brigita Gojak te Ivana Bosiljevac, tajnica Odbora.

Zaključujući sastanak mons. Subotičanec naglasio je da će se idući tjedan, u utorak 25. veljače održati sastanak Središnjeg organizacijskog odbora SHKM-a pod predsjedanjem zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.