Kada se kulturnjaci pobune, Obuljen odmah najavljuje pronalazak rješenja njihovih problema

Foto: fah

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je u četvrtak, odgovarajući na pitanje o doprinosima koji bi se u sklopu porezne reforme uveli na autorske honorare, kako se o svemu još razgovara najavivši da će se “naći neko rješenje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jučer sam u Saboru rekla da još razgovaramo o svemu. Još je sve otvoreno i ne radi se o tako velikom udaru, on je financijski doista zanemariv. Sigurno je veliko opterećenje, ali naći ćemo neko rješenje”, rekla je ministrica Obuljen Koržinek novinarima ispred Vlade.

Na pitanje hoće li se pregovarati o kolektivnim ugovorima, kratko je odgovorila da će se “pregovarati o svemu”.

Kulturni i kreativni sektor se buni: Porezni udarac na autorske honorare nepotreban i štetan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, jučer se kulturni i kreativni sektor pobunio zbog najavljenih poreznih promjena, tj. uvođenja doprinosa na autorske ugovore, prozvavši ga štetnim i nepotrebnim. Jučerašnju konferenciju su organizirali Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija (HKKKKI) i Hrvatsko novinarsko društvo (HND), a kako se pokazalo, nova ministrica je odmah pokazala itekako ima sluha za njihove želje i zahtjeve, budući da najavljuje pronalazak rješenja njihovih problema.

Što ministrica kulture Nina Obuljen kaže o HAVC-u, tzv. neprofitnim medijima…?

Tko je Nina Obuljen – žena koju su mediji nametnuli kao ministricu kulture

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.