Serenate festivalskoj publici zapjevao Ibrica Jusić

Dubrovački trubadur, legenda sa skalina od Dominikanaca, Ibrica Jusić, nastupio je sinoć, 7. kolovoza u ljetnikovcu Skočibuha u sklopu novog festivalskog off programa „Noćne serenate“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na bajkovitoj pozornici renesansnog ljetnikovca Skočibuha Ibrica Jusić izveo je repertoar sastavljen od vlastitih kompozicija, francuskih šansona, talijanskih kancona te sevdalinki pod nazivom „Od Shakespearea do sevdaha“. Budući da je njegov glazbeni izričaj mješavina upravo talijanskog, francuskog, hrvatskog i bosanskog utjecaja takav je program najbolji presjek Jusićeve karijere uz kojem je sinoć uživala festivalska publika.

Noćne serenate na Igrama nastavljaju se u ljetnikovcu Skočibuha već večeras. „Bokeljski akord“ glazbom prati staru bokeljsku legendu o nesretnim peraškim zaručnicima koja se nalazi zapisana u mnogim književnim antologijama, a na programu je večeras u 23:00 sata.

Serenatu, pod pokroviteljstvom Hrvatskog kulturnog društva Napredak, Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Hrvatske građanske inicijative, izvode: dr.sc. Vanda Babić koja je i autorica scenarija, glumci Julija Milačić i Nenad Vertovšek te glazbenici Đurđica Petrović Poljak, Damir Nikolić i Hrvoje Sindik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.