(FOTO) Sisak: Uzajamno Božićno čestitanje biskupa, svećenika, redovnika i redovnica

Uzajamno Božićno čestitanje sisačkog biskupa Vlade Košića i svećenika, redovnika i redovnica održano je u srijedu 16. prosinca u Velikom Kaptolu u Sisku. Prije samog čestitanja svećenici su se okupili u katedrali gdje su sudjelovali na pokorničkom bogoslužju koje je predvodio vlč. Mario Šagolj, župni vikar sisačke katedralne župe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku, u ime svećenika prigodnu čestitku uputio je generalni vikar Biskupije mons. Josip Ćorić, koji se osvrnuo i na bitne događaje u protekloj godini. „Godina posvećenog života koja je iza nas, bila nam je poticaj da budemo predaniji Božji suradnici. Zalihe Duha Božjega neće se potrošiti i kada treba ulagati uvijek dodatne napore da bi se došlo do određenog uspjeha.

Polazeći od te snage Duha, uspješno je privedena gradnja crkve u Gori. Uspon do naše vidljive Gore bio je naporan i dug, gotovo ravan ukupnim naporima materijalne obnove u Biskupiji. Hvala Bogu i na tom uspjehu.

Imamo razloga zahvaliti Bogu i za sve uspješniji rad našega Caritasa, kao i za napredak Zaklade ‘Fra Bonifacije Ivan Pavletić’ koja ove godine pomaže 90 siromašnih učenika i studenata. U ovoj našoj ratom opustošenoj Županiji, to je od posebne važnosti, pa nije čudo da je to doprlo do ušiju i same Predsjednice koja je u tom svojstvu i posjetila našu Biskupiju“, rekao je mons. Ćorić, nakon čega su u ime svih redovnika i redovnica biskupu blagoslovljen Božić i Božjim milosrđem ispunjenu Novu godinu zaželjeli povjerenik za osobe posvećenog života Biskupije fra Goran Rukavina OFMCap i s. Vesna Lagetar, KBLJ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obraćajući se okupljenima, biskup Košić je posebno zahvalio svima na suradnji i svemu dobrom učinjenom u protekloj građanskoj godini.

„I sami znate što to znači raditi i djelovati u zajednici. Bez suradnika i dobrih pomoćnika ne može se ništa te tako ni ja ne mogu ništa bez vas i vaše suradnje. Za to vam veliko hvala! I u ovoj godini je bilo važnih događaja, a istaknuo bih našu Goru, te kao što sam rekao 8. prosinca na posveti crkve u Gori, to je najvažniji događaj u ovih šest godina naše Biskupije. Posvetili smo i crkvu u Divuši, a prije nekoliko dana imali smo Mariološko-marijanski simpozij ‘Štovanje Bogorodice na području Sisačke biskupije’.

Trebamo Bogu zahvaliti na tome, kao i na Godini posvećenog života koja se sada komplementarno nadopunjava s Godinom milosrđa“, rekao je biskup te pozvao okupljene da u ovoj Godini milosrđa budu milosrdni jedni prema drugima i posebno osjetljivi na potrebe na naših vjernika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.