Siscia Vox Mundi u nedjelju održali online adventski koncert u sisačkoj katedrali

Foto: Sisačka biskupija

Adventski koncert članova Udruge Siscia Vox Mundi održan je u nedjelju, 20. prosinca u sisačkoj katedrali. Na koncertu nastupili su glazbenici Margareta Klobučar, Iva Mihelić, Jelena Blašković, Tihana Herceg Ivšić i Robert Jakica, a izveli su splet adventskih skladbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku sve gledatelje prijenosa uživo u ime svih izvođača pozdravio je vlč. Robert Jakica istaknuvši kako je Božić u ovim okolnostima, kada se vidi koliko je čovjek krhak i slab, prilika svima učvrsti zajedništvo s bližnjima. „Ali i prilika zahvaliti Bogu na svim dobročinstvima kojima nas dariva, osobito darom Isusa koji nam dolazi. Iako nas ova epidemija na silu želi distancirati jedne od drugih, također i sav naš društveni i privatni život, mi u ansamblu Siscia Vox Mudni nismo dopustili da nam život i glazba stanu nego smo se prilagodili okolnostima te na ovaj način želimo u vaš dom uliti nadu da dobro uvijek pobjeđuje“, ohrabrio je gledatelje Jakica.

Zbog aktualne epidemiološke situacije koncert se mogao pratiti isključivo putem facebook stranica udruge Siscia Vox Mundi i Sisačke biskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Siscia Vox Mundi je oblik slobodnog i dobrovoljnog udruživanja građana Republike Hrvatske radi njegovanja, zaštite i promicanja kulturnih i odgojno-obrazovnih interesa i ciljeva. Ciljevi Udruge su usmjereni na aktivnosti kojima se osobito potiču članovi na razvijanje i unapređivanje osobne i opće kulture općenito, promicanje znanja o klasičnoj glazbi, svim vrstama vokalne umjetnosti i glazbe općenito te praćenje i organiziranje glazbenih i glazbeno-scenskih manifestacija. Udruga je neprofitna udruga civilnog društva čije su ciljane skupine djeca, građani, mladi i ostali te njihovo upoznavanje s kulturnim i glazbenim područjima.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.